Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Δελτίο Τύπου για την συγκέντρωση των καθαριστριών

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας χαιρετίζει τον ηρωϊκό άγωνα των καθαριστριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών. Η συγκρότηση και ο αγώνας του σωματείου στον «μαύρο» εργασιακό χώρο των εργολαβιών πρέπει να στηριχτεί από κάθε σωματείο του Νομού, από κάθε συνδικαλιστή, από κάθε εργαζόμενο, από κάθε αγωνιστή.

Η μάχη των καθαριστριών και του σωματείου τους φέρνει στο προσκύνιο το απαράδεκτο καθεστώς της εκχώρησης πάγιων υπηρεσιών σε ιδιώτες εργολάβους εκ μέρους του δημοσίου. Ένα καθεστώς όπου συμπλέκονται η πιο αισχρή εργατική εκμετάλλευση με τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Απαιτούμε από τις πρυτανικές αρχές του Π.Θ. να εγκαταλείψουν τα νομικίστικα προσχήματα και να σταθούν ενεργά στο πλευρό του δίκαιου αγώνα του σωματείου. Όταν παραβιάζονται διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας από τους εργολάβους και οι εργαζόμενοι γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης και εκβιασμών μεταξύ των εργολάβων και του Π.Θ. το λιγότερο που μπορεί να γίνει είναι η διακοπή της σύμβασης. Τα πάγια αιτήματα για μόνιμη πρόσληψη των καθαριστριών αλλά και όλων των εργαζομένων που δουλεύουν υπό αυτό το καθεστός δε πρόκειται να θυσιαστούν στο βομό της συνδιαλαγής και των μεσοβέζικων λύσεων. Όπως και να έχει ο συλλογικός, μαχητικός, ανεξάρτητος από τις συνδικαλιστικές γραφιοκρατίες αγώνας των εργαζομένων με την αποφασιστική συμβολή των φοιτητών θα σπάσει τα δεσμά της ομηρίας που έχει περιέλθει το δημόσιο πανεπιστήμιο από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα πλαίσια της Ε.Ε.

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα σταθούμε ολόπλευρα στο πλευρό του σωματείου. Με τη φυσική μας παρουσία στις μαζική κινητοποίηση στον Αγιο Νικόλαο σήμερα στις 19:00. Με την κινητοποίηση των δυνάμεών μας να παρθούν ψηφίσματα αλληλεγγύης σε κάθε σύλλογο και σωματείο όπου δρούμε. Αλλά και με τη συντροφική μας κριτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου