Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ για την ποινική δίωξη του Τάκη Πολίτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
για την ποινική δίωξη του Τάκη Πολίτη

Η παραπομπή σε τακτική δικάσιμο με την κατηγορία της “απάτης εις βάρος του Δημοσίου”, του Τάκη Πολίτη, Επίκ. Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Π.Θ.), αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια εκφοβισμού των πανεπιστημιακών κατ’ επέκταση των εργαζομένων ώστε να μη συμμετέχουν στις συλλογικές απεργιακές κινητοποιήσεις και τυος εργατικούς αγώνες της εποχής μας κόντρα στην οικονομική κρίση και μια ενέργεια που επιχειρεί την απαξίωση και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή Μαγνησίας καταγγέλλει αυτή την απαράδεκτη ποινική δίωξη εις βάρος του Τάκη Πολίτη.
Ο Τ. Πολίτης παραπέμπεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή κατά το χρονικό διάστημα 20-24/3/2006, ως Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμμετείχε σε απεργιακή κινητοποίηση των διδασκόντων και δεν κατέθεσε “δήλωση συμμετοχής” στην απεργία, όπως ζητούσε πιεστικά η τότε πρυτανική αρχή του Π.Θ. Η στάση του αυτή προκάλεσε τη δημόσια αντίδραση του Άγγελου Κότιου, αντιπρύτανη τότε του Π.Θ. και την αυτεπάγγελτη άσκηση προκαταρκτικής έρευνας από τον εισαγγελέα Βόλου. Στην προκαταρκτική εξέταση κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών περί τα 40 μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Ο συνάδελφος, υπερασπιζόμενος το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου, αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις και υποστήριξε στις εισαγγελικές αρχές ότι για τη διερεύνηση του θέματος αυτού θα έπρεπε να κληθεί μόνο ο Πρύτανης. Αποτέλεσμα αυτής της στάσης του ήταν η παραπομπή που προαναφέρθηκε, με μάρτυρες κατηγορίας τον τότε Πρύτανη, Αντιπρύτανη και Πρόεδρο του Τμήματός του, αλλά και με βάση τα δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων στα οποία έκανε ξεκάθαρη δήλωση περί συμμετοχής του στην απεργία.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ποινική δίωξη εις βάρος του Τάκη Πολίτη, την οποία θεωρούμε συνδικαλιστική δίωξη και ζητούμε να σταματήσει. Η τρομοκαρτία δεν θα περάσει. Ο συνδικαλισμός και η απεργιακή κινητοποίηση είναι ανευθέραιτο δικαιώμα του καθενός, του κάθε εργαζόμενου που αντιλαμβάνεται τις πραγματικές του ανάγκες και ακολουθεί τον συλλογικό δρόμο, τον δρόμο του αγώνα.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. δηλώνει την αλληλεγγύη της στον Τάκη Πολίτη και ζητά να σταματήσει η ποινική δίωξη εις βάρος του για λόγους συνδικαλιστικής δράσης. Το δικαίωμα στην απεργία και τον συνδικάλισμο είναι αυθέραιτο δικαίωμα. Οι απεργίες δεν ποινικοποιούνται και θα νικήσουν.
H ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, γεννήθηκε μέσα από δεκάδες λαϊκές συνελεύ-σεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα και στην μεγάλη συγκέντρωση στο Σπόρτιγκ στις 31 Γενάρη, αμέσως μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Συγκροτήθηκε στις 22 Μάρτη, με την συμμετοχή δυνάμεων, αγωνιστών και αγωνιστριών της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας και δίνει το παρών με ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές.Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν ανένταχτοι αγωνιστές και αγωνίστριες καθώς και οι δυνάμεις ΑΚΟΣ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΕΚΚΕ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΝΑΡ, νΚΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΟΚΔΕ, ΣΕΚ, που συμμετέχουν και στα μετωπικά σχήματα ΜΕ.Ρ.Α. και ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. Λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και είναι ανοιχτή σε κάθε συλλογικότητα, αγωνιστή και αγωνίστρια που μοιράζεται αυτές τις αγωνίες και αναζητήσεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΗ, 9.00

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου