Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία για την απόρριψη ψηφίσματος για τους πλειστηριασμούς απο το περιφερειακό συμβούλιο της 28ης Ιουλίου


ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ…

Στο περιφερειακό συμβούλιο της 28ης  Ιουλίου, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία κατέθεσε προς συζήτηση ψήφισμα που αφορούσε τα κανιβαλικά μέτρα του νέου μνημονίου ενάντια στη λαϊκή πλειοψηφία, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο ζήτημα των πλειστηριασμών και των άμεσων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Ακόμα μια φορά αποδείχτηκε πως στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Θεσσαλίας δε χωράει καν η συζήτηση για την υπεράσπιση της ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας, καθώς οι παρατάξεις της ΝΔ (Αγοραστός) και του ΠΑΣΟΚ (Τσιλιμίγκας) αρνήθηκαν ακόμα και τη συζήτηση επί του ψηφίσματος. Η επιχειρηματολογία όμως που χρησιμοποίησαν για να αιτιολογήσουν την άρνησή τους για τη συζήτηση του ψηφίσματος φανερώνει τόσο τις προτεραιότητες τους, όσο και συνολικά τον ρόλο που παίζουν οι περιφέρειες στην υπεράσπιση της αστικής πολιτικής.
Η κ. Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ) έθεσε θέμα διαδικασίας, λέγοντας πως το ψήφισμα δεν είχε έρθει έγκαιρα στα χέρια της παράταξης της. Την εν λόγω δικαιολογία ξέχασαν να την επικαλεστούν στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο (30/06). Τότε βέβαια δεν επρόκειτο για ένα ψήφισμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας, αλλά για το ψήφισμα της ΕΝ.Π.Ε. (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας) που ουσιαστικά καλούσε το λαό να ψηφίσει «Ναι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και να υποταχτεί στις βουλές της Ε.Ε., του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
Η επιχειρηματολογία του κ. Αγοραστού ήταν όμως ακόμα πιο χυδαία. Ισχυρίστηκε πως δεν γίνονται πλειστηριασμοί. Αλήθεια κ. Αγοραστε, αν δεν γίνονται πλειστηριασμοί οι μαχητικές παρεμβάσεις κάθε Τετάρτη στα δικαστήρια των Τρικάλων και του Βόλου για το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας από μια σειρά κοινωνικών συλλογικοτήτων που έχουν καταφέρει μάλιστα να ακυρώσουν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και να υπερασπιστούν λαϊκές οικογένειες απέναντι στις τράπεζες, τι ήταν; Για ποιο λόγο επενέβη η αστυνομία σε αντίστοιχη παρέμβαση στα Τρίκαλα, τραυματίζοντας μάλιστα αγωνιστές (25/2 και 10/06); Λαμβάνοντας και το ρόλο τραπεζικού συμβούλου, ο κ. Αγοραστός μας ενημέρωσε πως οι τράπεζες δεν τα θέλουν τα σπίτια γιατί δεν ξέρουν τι να τα κάνουν! Τότε γιατί οι τράπεζες προχωρούν σε κατασχέσεις και σε διενέργεια πλειστηριασμών στην Ελλάδα; Στην Ισπανία που έχουν ξεσπιτωθεί τα τελευταία 2 χρόνια μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων, οι τράπεζες τι τα κάνουν τα σπίτια;  Σε πλήρη σύμπλευση δε με την τοποθέτηση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο περιφερειακό συμβούλιο ισχυρίστηκε πως το επόμενο διάστημα θα ψηφιστεί από την κυβέρνηση νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Τόσο ή ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε πως πριν μερικές μέρες ψηφίζοντας μαζί με τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου, ψήφισαν έναν νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που ενισχύει τα δικαιώματα και τη θέση των τραπεζών και επανακαθορίζει τις ρυθμίσεις που αφορούν ιδιαίτερα τους πλειστηριασμούς ακινήτων.
Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά για το τι θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο φανερώνουν απλά την ταξική μεροληψία της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου και του οικοδομήματος που θεμελιώθηκε με τον «Καλλικράτη» και ανδρώνεται σήμερα με τη διαχείριση των ΕΣΠΑ. Όσο και να διαρρηγνύει τα ιμάτια του ο κ. Αγοραστός πως μάχεται για το καλό όλων των Θεσσαλών, αποδεικνύει με τη στάση του πως εκπροσωπεί συγκεκριμένα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ. Όλων εκείνων που ζουν από την εκμετάλλευση και την ιδιοποίηση του μόχθου της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Η συστράτευσή του εξάλλου με το «Ναι» στο δημοψήφισμα, με την παράλληλη άρνηση του να μπει σε μια επί της ουσίας κουβέντα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και σε συνδυασμό με το ότι τόσα χρόνια όχι απλά δεν πάλεψε ενάντια σε καμία από τις κατευθύνσεις των μνημονίων και της ΕΕ (προϋπολογισμοί καθ΄ υπόδειξη της τρόικα, κοινωφελής εργασία κ.τ.λ), αλλά αποτέλεσε πρωτοπόρο θεμελιωτή τους, αποτελούν την μεγαλύτερη επιβεβαίωση για τα παραπάνω.
Η μεγάλη μάχη ενάντια στους πλειστηριασμούς, αλλά και συνολικά ενάντια στα νέα και παλιά μνημόνια και στο σύστημα που στηρίζουν, θα κριθεί στη δυνατότητα όλου του αγωνιζόμενου λαού να χτίσει τους δικούς του πυρήνες αντίστασης, να δημιουργήσει τα δικά του όργανα πάλης και διευθέτησης της ζωής του. Να πει όχι στην περικοπή των ονείρων του και στο στένεμά τους στα καλούπια της ομαλότητας της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία αυτό τον αγώνα θα στηρίξει μέσα και έξω από τα περιφερειακά συμβούλια.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Σχόλιο Γραφείου Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας


Σχόλιο Γραφείου Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας σε ανυπόγραφα δημοσιογραφικά σχόλια της εφημερίδας «Θεσσαλία»

Το σάπιο που υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, είναι η μυρωδιά του σάπιου κόσμου κι όσων πασχίζουν να τον κρατήσουν στη “ζωή”

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση του ενδιαφέροντος της εφημερίδας «Θεσσαλία» στο σχολιασμό του περιεχομένου των ανακοινώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η άνευ προηγουμένου προσπάθεια αξιοποίησης οποιασδήποτε αφορμής για παραποίηση των θέσεων, των δράσεων και της αταλάντευτης πολιτικής στάσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και η απαξίωση της γείωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους κόλπους των πληττόμενων λαϊκών στρωμάτων, αναδεικνύει ακατανόητο εκνευρισμό και αναστάτωση από πλευράς των σχολιαστών της εφημερίδας. Λίγα λόγια σταράτα λοιπόν και δεν πρόκειται να ξανασχοληθούμε με την αναστάτωσή σας, αναλωνόμενοι σε μίζερες προκλήσεις κίτρινου τύπου:
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΕΝ συνεργάστηκε προεκλογικά σε ΚΑΝΕΝΑ μέτωπο με το ΣΥΡΙΖΑ. Η αναφορά σε προεκλογικές συνεργασίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε όλα τα μέτωπα, όπως σχολιάζει η εφημερίδα «Θεσσαλία», πλαισιώνοντας ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας στις 25/7/15, συνιστά κατάφορο ψέμα και δεν μπορεί παρά να έχει μοναδικό στόχο τον αποπροσανατολισμό του αναγνωστικού κοινού.
Η δημοσιογραφική κάλυψη μιας κινητοποίησης προϋποθέτει στοιχειωδώς τουλάχιστον επίγνωση των φορέων που την καλούν. Αν δεν το είχατε καταλάβει λοιπόν να σας πούμε, πως στις 22/7/15 καλύψατε κινητοποίηση πολιτικών φορέων και συλλογικοτήτων ενάντια στην υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όχι εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως αναφέρεται σε σχόλιο της εφημερίδας την επόμενη μέρα 23/7. Η εμπάθεια σας προς κάθε αγωνιζόμενο τμήμα αυτής της κοινωνίας και προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεκριμένα ξεχειλίζει, όταν επανειλημμένα η σκληρή σας γλώσσα εξαντλείται στην καταδίκη της οργής των από κάτω και όταν η μοναδική σας ικανότητα κατανόησης των κοινωνικών διεργασιών εξαντλείται σε εκλογικά ποσοστά. Βέβαια είναι κατανοητό, στο διανοητικό σύμπαν όσων υποστηρίζουν το σάπιο πολιτικό σύστημα και την υπάρχουσα κοινωνική δομή, ο μόνος τρόπος για να μετρήσουν ισχυρούς και ανίσχυρους είναι εκλογικά ποσοστά και οικονομική δύναμη…
Ωστόσο υπάρχει και κάτι που πρέπει να σας αναγνωριστεί! Καταλάβατε σωστά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εδώ και χρόνια έχει λάβει θέση στον ταξικό, κοινωνικό πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβερνήσεις, δανειστές – τοκογλύφοι, η Ε.Ε. και οι θεσμοί της! Από κάθε μετερίζι λοιπόν σε αυτή τη μάχη υπεράσπισης της ζωής των πληττόμενων κοινωνικών τάξεων, που το 3ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να αποτελειώσει, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει απαντήσει έμπρακτα κινηματικά και δημόσια με το πολιτικό της πρόγραμμα και τις θέσεις της με ποιούς τάσσεται. Έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα αφήσει σε χλωρό κλαρί κανένα χέρι που υπογράφει την εξόντωσή μας, κανένα χέρι που στρώνει κόκκινο χαλί στην άνοδο του φασισμού! Είτε πρόκειται για κυβερνήσεις που κουρελιάζουν την ιστορία, τις αξίες και τους αγώνες της αριστεράς, είτε σε αστικά έντυπα που φιλοξενούν αρθρογραφία των ναζί της Χ.Α. για τηρήσουν ίσες αποστάσεις.
Στον κόσμο της δημοσιογραφίας υπάρχει ένα ανυπότακτο μαχητικό δυναμικό που το ανάστημά του δεν το μπάζει για να χωρέσει στις επιβολές της Ε.Ε. των εθνικών κυβερνήσεων που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του εγχώριου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου. Ίσως κάποιοι και κάποιες από τους σχολιαστές της εφημερίδας μπορούν να δουν τον εαυτό τους εκεί. Όταν σηκώσουν το ανάστημά τους, θα μας βρουν πλάι τους.

Με τη δύναμη της συλλογικής πολιτικής υπογραφής

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας με αφορμή την πορεία της 22 Ιουλίου στο Βόλο


Μια απάντηση για το «savoir vivre» του 3ου μνημονίου….

Με ιδιαίτερα αξιοθαύμαστη ταχύτητα ο ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώνει, χρησιμοποιεί και εξελίσσει το οπλοστάσιο της αστικής πολιτικής. Τόσο στην ουσία της συνέχειας και κλιμάκωσης της κανιβαλικής πολιτικής των μνημονίων, όσο και στο ξεδίπλωμα μιας εκστρατείας τρομοκρατίας, καταστολής και παραχάραξης της κοινωνικής πραγματικότητας. Ως έτοιμοι από καιρό εξάλλου, όπως κάθε κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα,  έδωσαν την αστυνομία στον συνεχιστή του Δένδια, τον Πανούση. Άρχισαν εντατικά μαθήματα «σωτηρίας της πατρίδας» αντιγράφοντας σε κάθε δημόσια ανακοίνωση και τοποθέτησή την ορολογία από όλο εκείνο το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που σιχάθηκε όλη η κοινωνική πλειοψηφία.
Σε αυτά τα πλαίσια αρχίζουν και χάνουν και την αίσθηση των λέξεων. Βαφτίζουν «αντιδημοκρατική» την μαχητική αντικυβερνητική παρέμβαση έξω από τα γραφεία τους στο Βόλο, την ίδια ώρα ακριβώς που συζητούσαν στη Βουλή για την υλοποίηση μιας νέας  συμφωνίας κοινωνικής καταστροφής και υπερψήφιζαν έναν νόμο 900 και πλέον σελίδων που είχε κατατεθεί μόλις λίγες ώρες πριν, νοηματοδοτώντας εκ νέου την έννοια του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Επικαλούνται την κοινωνική στήριξη σε μια ανύπαρκτη κυβέρνηση, που για να συνεχίσει να υπάρχει χρησιμοποιεί τις πλάτες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και η οποία νομοθετεί σε πλήρη διάσταση με τη λαϊκή εντολή του δημοψηφίσματος που ήταν ένα πεντακάθαρο ΟΧΙ στα μνημόνια. Βαφτίζουν μειοψηφίες για μια ακόμη φορά τον αγωνιζόμενο λαό που δε βολεύεται με το ναρκοθετημενο μέλλον που του ετοιμάζουν και πρωτοστατούν σε στημένες δίκες εναντίων αγωνιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αρνούνται να παραδεχτούν ότι από την απογείωση ως την ανώμαλη προσγείωση είναι ένα μνημόνιο απόσταση.
Είναι βέβαια σαφείς οι επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Επιχειρούν να δαιμονοποιήσουν κάθε λαϊκή αντίδραση στο 3ο μνημόνιο που ψηφίζουν, το οποίο θωρακίζει και αναβαθμίζει τα 2 προηγούμενα και να δημιουργήσουν μια μεσσιανική αφήγηση για τη σταθερότητα του κυβερνητικού τους σχεδίου, καταστέλλοντας με αυτό τον τρόπο κάθε τάση αμφισβήτησης και ανατροπής των επιλογών τους, έχοντας την ψευδαίσθηση πως θα συγκρατήσουν το κίνημα σε μια περίοδο παρατεταμένης χειμερίας νάρκης. Αν νομίζουν πως ο λαός θα τους φερθεί με το γάντι είναι βαθιά γελασμένοι. Όποιος πεινάει, απολύεται, τον πετάνε από το σπίτι του, του παίρνουν το χωράφι ή δουλεύει σαν σκλάβος δεν έχει πολιτικό «savoir vivre». Πολύ απλά γιατί παλεύει για τη ζωή του. Από αυτή τη σκοπιά παλεύει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ήττα της κυρίαρχης πολιτικής, για την ανατροπή του πλαισίου που μας παρουσιάζουν ως μονόδρομο και δε διστάζει να συγκρουστεί με οποιονδήποτε διαχειριστή της αστικής πολιτικής και κατ επέκταση της φτώχειας μας. Γι’ αυτό καλούμε το λαό να επιβάλει και σε αυτή την κυβέρνηση τη μοίρα που είχαν και οι προκάτοχοί της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό διάλεξε πλευρά. Τάχθηκε με την Αγγελοπούλου, με τον Ομπάμα, την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αποδείξουμε πως δεν έχει πλέον καμία σχέση με την αριστερά, την ιστορία της, την παράδοση της και τους αγώνες της. Είναι εξάλλου θέμα ημερών να ζητήσει από τα μέλη του δηλώσεις μετανοίας για τη συμμετοχή τους  στις μαχητικές παρεμβάσεις στα γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όταν ψήφιζαν εκείνοι μνημόνια. Αυτό που όμως έχει τεράστια σημασία για την  από εδώ και πέρα έκβαση της ταξικής αναμέτρησης είναι ο απεγκλωβισμός κάθε ανθρώπου που έχει αξιοπρέπεια μέσα από αυτό το τερατούργημα της αστικής πολιτικής. Όχι για να διασωθεί η αριστερά ως μια απροσδιόριστη αυταξια, αλλά ως εκείνο το κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα που θα μπορέσει να απελευθερώσει την εργαζόμενη πλειοψηφία από τους τυράννους και τους δυνάστες της, που θα κοινωνικοποιήσει τον παραγόμενο πλούτο, που θα πάρει διαζύγιο από πρόσωπα «σωτήρες» βάζοντας εκείνους που πρέπει στο τιμόνι της κοινωνίας. Την εργαζόμενη πλειοψηφία. Γιατί η αριστερά για να δικαιώνει τον τίτλο της πρέπει να είναι αντικαπιταλιστική και όχι κατοικίδιο των σαλονιών της εργοδοσίας και των Βρυξελών. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πανελλαδικά επιχειρώντας να συμβάλει στη δημιουργία λαϊκών επιτροπών συνέχισης του αγώνα και της νικηφόρας προοπτικής του. Για ένα μαζικό, εργατικό, ανατρεπτικό ΟΧΙ μέχρι τέλους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας
23/07/2015

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος για άσκηση Ελλάδας-Ισραήλ που γίνεται σε στρατόπεδα της Θεσσαλίας


Το Κράτος δολοφόνος Ισραήλ κάνει απόβαση στην Λάρισα
Νέα πολεμική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ

Στις 16/7/2015 προσγειώθηκαν στην Λάρισα 12 ισραηλινά ελικόπτερα, για να τα ακολουθήσουν άλλα οκτώ. Μαζί και πολυάριθμο στρατιωτικό προσωπικό.  Πρόκειται για μια ακόμη άσκηση  “έρευνας διάσωσης πεδίου μάχης” που θα γίνει σε ελληνικό έδαφος και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου. Ιδιαίτερα στο στρατόπεδο Περισσάκη, αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, ενώ επικρατεί πανικός καθώς εντείνονται οι εργασίες για τη φιλοξενία των δυνάμεων του κράτους Δολοφόνου Ισραήλ.
Θυμίζουμε την πρόσφατη διεξαγωγή της διεθνής Διακλαδικής Άσκησης Μεσαίας Κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ» (από 20 έως 30 Απριλίου 2015) που προέβλεπε τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών - ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος δυνάμεις ξένων χωρών και συγκεκριμένα του Ισραήλ και των ΗΠΑ». Τότε “πέταξαν” μαζί σε μια μεγάλη άσκηση στο Αιγαίο, Ιόνιο, Πελοπόννησο και Βόρεια Ελλάδα, 150 πολεμικά αεροσκάφη από Ελλάδα, Ισραήλ και ΗΠΑ.  Οι Ισραηλινοί με αεροσκάφη F 16 ¨φιλοξενήθηκαν¨ στην Ανδραβίδα και ασκήθηκαν σε αποστολές έρευνας διάσωσης σε πεδίο μάχης, στην Ελλάδα. Η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκαν τέτοιου είδους ασκήσεις ήταν το 2009, επί κυβερνήσεως Καραμανλή, όταν με πλήρη μυστικότητα παραχωρήθηκε ο ελληνικός εναέριος χώρος για τις πολεμικές  προετοιμασίες του Ισραήλ με στόχο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν. Ενίοτε το Ισραήλ βομβαρδίζει στη κατεχόμενη Παλαιστίνη, στην Συρία, ενισχύοντας τους ακραίους μουσουλμάνους του ISIS και στοχοποιεί πλήθος λαών Μ.Ανατολής και Αφρικής.
Όμως η πολεμική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ μπαίνει σε νέα πολύ πιο επικίνδυνη φάση, για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής με την υπογραφή στρατιωτικού συμφώνου. Το  ελληνικό κράτος όχι μόνο προσφέρει το «απαραίτητο βάθος» στο κράτος Δολοφόνο της Μέσης Ανατολής –αποκτώντας από την άλλη μεριά αντίστοιχα στρατιωτικά προνόμια για την αναβάθμιση του ρόλου του σε Μέση Ανατολή-Ανατολική Μεσόγειο-Αφρική, αλλά αναδεικνύεται σε στρατηγικό εταίρο του ισραηλινού επεκτατισμού και ιμπεριαλισμού.   
Το δημοσίευμα της Jerusalem Post αναφέρει ότι «οι εκπρόσωποι των 2 χωρών υπέγραψαν καθεστώς μιας στρατιωτικής συμφωνίας στο Tel-Aviv που προσφέρει νόμιμη άμυνα και στα 2 στρατεύματα των αντίστοιχων χωρών με εκπαίδευση του ενός στη χώρα του άλλου. Ο Panos Kammenos επισκέφτηκε τον ισραηλινό ομόλογό του Moshe Ya’alon στο Υπουργείο της Άμυνας όπου και υπογράφτηκε η συμφωνία. Το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη συμφωνία με άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ. «Εκτιμάμε πολύ την επίσκεψή σας εδώ σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Αυτό υπογραμμίζει την σημασία των σχέσεων μεταξύ των χωρών» είπε ο Yaalon. «Ευχόμαστε στον ελληνικό λαό και στην Ελλάδα επιτυχία στις προσπάθειές τους να υπερβούν την οικονομική κρίση. Προσευχόμαστε για αυτό από τη στιγμή που πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα πολύ σημαντική με την ιστορία της και τη συμβολή της στην ιστορία της ανθρωπότητας». (Jerusalem Post 19/7/15).
Ουσιαστικά τόσο η άσκηση στη Λάρισα όσο και η Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ εντάσσονται σε αυτούς τους πολεμικούς σχεδιασμούς εξυπηρέτησης των στρατηγικών συμφερόντων της ελληνικής και ισραηλινής αστικής τάξης. Η κερδοφορία του αστικού κόσμου πατά στην υπερεκμετάλλευση της εργατικής τάξης, με Μνημόνια ή όχι, βρίσκει την συνέχεια της στην ΑΟΖ, την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων, στην αναβάθμιση του ρόλου της στην Ανατολική Μεσόγειο, που προβάλλεται ως στρατηγικός στόχος.
Για αυτό ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς και ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος τονίζουν την γεωστρατηγική θέση της χώρας, το ρόλο που μπορεί να παίξει στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε Ουκρανία-Βαλκάνια-Μέση Ανατολή και Αφρική. Διαπραγματεύονται με τις ΗΠΑ την αποστολή αμερικανικών UAV σε βάσεις στην Κρήτη και Πελοπόννησο, μετατρέποντας τη χώρα σε βάση εφόρμησης των νέων ιμπεριαλιστικών εκστρατειών. Θέλουν ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που θα εξυπηρετήσουν τα δόγματα άμυνας/ασφάλειας, αντιμετωπίζοντας ως ασύμμετρες απειλές κοινωνικά κινήματα-μετανάστες-πειρατείας κλπ. Ξοδεύουν 500 εκατομμύρια δολάρια για τα πανάρχαια αεροσκάφη ORION αμερικανικής κατασκευής, που θεωρούνται απαραίτητα στην Ανατολική Μεσόγειο και προγραμματίζουν πολεμικές προμήθειες από ΗΠΑ-Ρωσία, με κόστος δις ευρώ! 
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ανακοινώνει την συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ ώστε να εμπλακούν αμερικανικά μεγαθήρια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην προστασία των εγχειρημάτων: «Θα επιδιώξουμε να εμπλακούν στην εξόρυξη και αμερικανικές εταιρείες. Είτε επίσημα το αμερικανικό κράτος, είτε αμερικανικές εταιρείες, διότι είναι σημαντική η παρουσία των ΗΠΑ και για την ασφάλεια αυτών των επενδύσεων». Ο Π.Καμμένος ξέρει ότι προκαλεί όταν αντιμετωπίζει το Αιγαίο ως «ελληνική λίμνη». Εκτιμώντας την ενδεχόμενη όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, δηλώνει: «Τώρα είναι ώρα για επέκταση του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας - Κύπρου και με το Ισραήλ και πρέπει να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί περισσότερο η συνεργασία με την αμερικανο-εβραϊκή κοινότητα. Μπορούμε να χτίσουμε μια μεγάλη συμμαχία και με τη βοήθεια των ΗΠΑ να μπορέσουμε να δώσουμε τη λύση ασφάλειας στην περιοχή. Γιατί να μη δώσουμε εναέριο χώρο, αυτό που χρειάζεται το Ισραήλ απ' την Ελλάδα; Από το Ισραήλ στην Κύπρο και μέχρι την Κρήτη. Γιατί να μην υπάρχουν συμφωνίες προστασίας της μεγάλης οικονομικής ζώνης, στον ορισμό της οποίας θα προχωρήσουμε και στην Ελλάδα; Γιατί να μην προχωρήσουμε και σε αμυντικές συμφωνίες;»!
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ: ενάντια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ενάντια στην μνημονιακή και ταξική κτηνωδία της αστικής πολιτικής, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και στην ευρύτερη «εθνική ενότητα» των κομμάτων της διαφθοράς και της διαπλοκής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ που πρεσβεύουν τον Μονόδρομο του Ολοκληρωτισμού τους, συνδέοντας τον κρατικό αυταρχισμό με την πολεμική απειλή.
Απαιτείται η παρέμβαση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος, για να μπλοκαριστούν οι πολεμικές τους συμφωνίες, οι επικίνδυνοι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί και οι Ασκήσεις τους, οι παράλογες αγορές όπλων, η συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και να πεταχτούν στον κάλαθο της ιστορίας τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας.
Ο εργατικός διεθνιστικός αγώνας απέναντι στην κυβέρνηση και την ταξική της πολιτική, στα Μνημόνια και τους τοκογλύφους, την Ε.Ε., το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ είναι η μόνη απάντηση του κόσμου της εργασίας.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, αναπτύσσοντας δράση Μέσα και Έξω από τον Στρατό καλεί το σύνολο του προσωπικού, φαντάρους και μόνιμους να Αρνηθούν να παράσχουν οποιαδήποτε υπηρεσία στην προετοιμασία και διεξαγωγή των ασκήσεων.
Καλούμε κάθε αγωνιστή και οργανωμένη συνιστώσα του κινήματος να καταδικάσουν έμπρακτα και αποφασιστικά την Πολεμική Συνεργασία με το Κράτος Δολοφόνο Ισραήλ που συντεταγμένα προωθεί η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το σύνολο του αστικού προσωπικού.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Συγκέντρωση-πορεία την Τετάρτη 22/07 στις 19:30 στον Αγιο Νικόλαο. Ανατροπή του νέου μνημονίου

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤHN ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ  ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙ - ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Η συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τα αρπακτικά της ΕΕ αποτελεί μία πλήρη, εξευτελιστική παράδοση στις απαιτήσεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Ένα βαθιά αντιδραστικό και αντιλαϊκό νέο μνημόνιο, που προωθεί την μαζική κατάργηση των λίγων κοινωνικών δικαιωμάτων που έχουν μείνειτις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» - αναδιαρθρώσεις για να περάσει το σύνολο του κοινωνικού πλούτου σε μια οικονομική ολιγαρχία και τη διεύρυνση της εκμετάλλευσης όλων των πτυχών της εργασιακής, οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας του λαού. Βάναυσα αντιασφαλιστικά μέτρα, φορολεηλασία χωρίς τέλος, διατήρηση και επέκταση της φτώχιας για την εργατική τάξη, συντριβή των ανθρώπων του μόχθου και των αγροτών, μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών και δικτύων, αντισυνδικαλιστικοί νόμοι, απελευθέρωση των κατασχέσεων και της πρώτης κατοικίας.
Η πρόβλεψη για το πέρασμα του συνόλου σχεδόν της δημόσιας περιουσίας στο νέο ΤΑΙΠΕΔ με την «εποπτεία» της τρόικας, η συμφωνία για επαναφορά της στην Αθήνα, η πρόβλεψη για ακύρωση -  επανεξέταση ήδη ψηφισμένων νόμων (επαναπροσλήψεις καθηγητών ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ κ.τ.λ.), η απαίτηση για προηγούμενη συμφωνία με την τρόικα κάθε νομοσχέδιου πριν καν βγει στην διαβούλευση, αναδεικνύουν ένα πελώριο θέμα δημοκρατίας και μια επιχείρηση να καταργηθεί οριστικά το δικαίωμα του λαού να ορίζει τις τύχες του. Πρόκειται για έναν σύγχρονο ολοκληρωτισμό από τους εκφραστές του κεφαλαίου, των δανειστών και της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας που δε διστάζει να υποσκάψει ακόμα και την κουτσουρεμένη κοινοβουλευτική δημοκρατία, επιβάλλοντας μια επιχειρηματικού τύπου διακυβέρνηση.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχώρησε σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με την ψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων εφαρμοστικών νόμων του νέου μνημονίου, την Τετάρτη 15 Ιουλίου, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, σπεύδοντας να διαμορφώσει κλίμα «εθνικής ομοψυχίας» γύρω από τη μνημονιακή πολιτική. Και όλα αυτά σε ένα κλίμα άγριας τρομοκρατίας και καταστολής στο δρόμο, που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τα αιματοβαμμένα μνημόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με την ενέργεια αυτή υπεξαίρεσε  το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού, μετατρέποντάς το σε μια συμφωνία ακόμα χειρότερη από αυτή που καταψηφίστηκε πανηγυρικά. Κανένα επιχείρημα, καμιά δικαιολογία ότι ο κόσμος «δεν ήθελε την ρήξη» δεν ευσταθεί. Ο λαός ψήφισε ΟΧΙ με τις τράπεζες  κλειστές την ώρα που ο αντίπαλος επιστράτευσε κάθε όπλο του για να σπείρει το φόβο και να εκβιάσει ότι  το ΟΧΙ σημαίνει ρήξη και έξοδο από ΕΕ και ευρώ. Ο λαός στάθηκε όρθιος και μίλησε. Είναι αλητεία από την πλευρά  της κυβέρνησης να φορτώνει στον λαό τις επιλογές της.
Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά ούτε σαν «κυβέρνηση μειοψηφίας», ούτε σαν «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» με τις πλάτες των αστικών μνημονιακών κομμάτων. Η επιλογή της εφαρμογής του τρομακτικού αυτού μνημονίου στο όνομα μιας ακόμα «σωτηρίας» και με την ουσιαστική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, αποτελεί καταστροφή για το λαό και πρέπει να ανατραπεί.  H κυβέρνηση μειοψηφίας Τσίπρα δεν έχει ούτε τυπική ούτε ουσιαστική νομιμοποίηση να υπογράψει τη νέα συμφωνία και να φέρει προς ψήφιση τα επιπλέον «προαπαιτούμενα» όπως επιχειρεί να κάνει την Τετάρτη 22/07.
Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο μνημόνιο!  Μετά το σαρωτικό ΟΧΙ, όλες οι δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος και οι μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς μπορούν και πρέπει να υψώσουν το ανάστημά τους για να τσακιστεί η συμφωνία και το κοινωνικό ολοκαύτωμα που την ακολουθεί. Αξιοποιώντας την εμπειρία   των αγώνων και της ριζοσπαστικοποίησης των προηγούμενων πέντε χρόνων αλλά και αυτών που σημειώθηκαν το τελευταίο πεντάμηνο. Παλεύουμε για την συγκρότηση των λαϊκών επιτροπών για το «ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ».  Ήρθε η ώρα να διαλέξουμε όλοι στρατόπεδο. Οι μεσοβέζικες διαταξικές λύσεις και οι «εσωκομματικές γκρίνιες» που υποτάσσονται στον μονόδρομο της ΕΕ και στη μεσσιανική υπεράσπιση της κυβέρνησης αποδείχτηκε πως μόνο ήττες μπορούν να φέρουν. Κάθε άμεση ή έμμεση στήριξη ή ανοχή στην συμφωνία, ρίχνει νερό στον μύλο του μαύρου μετώπου κεφαλαίου - ΕΕ- ΔΝΤ. Οι  τρομοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, της ελληνικής ολιγαρχίας και των ΜΜΕ, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛΛ θα εισπράξουν ένα νέο πιο βαθύ, πιο ταξικό, πιο συνειδητό ΟΧΙ της ρήξης, με απεργίες, διαδηλώσεις, μαζικό ξεσηκωμό! Γιατί μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την ΕΕ, τις οδηγίες της και τους εκβιασμούς της, χωρίς την εκμετάλλευση που επιβάλει η κερδοφορία του κεφαλαίου, χωρίς τα μνημόνιά τους, τα «προγράμματα στήριξης» και θα το αποδείξουμε στους δρόμους του αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/07 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα νεα μετρα του Μνημονίου για τους αγρότες


ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ 600.000 ΑΓΡΟΤΕΣ –ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΟΡΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε


1. Αυξάνεται ο φορολογικός συντελεστής από 13% στο 26% και μετά στο 29%! 2.Αυξάνεται η προκαταβολή φόρου από 55% στο 75% και μετά στο 100%! 3.Καταργείται η πρόσφατα ψηφισμένη από τη Βουλή απαλλαγή από φόρο των αγροτικών επιδοτήσεων - αποζημιώσεων έως 12.000 ευρώ.4.Καταργείται η επιστροφή φόρου (επιδότηση) στο αγροτικό πετρέλαιο 5.Αυξάνεται ο Φ.Π.Α. στο 23% για όλα τα καλλιεργητικά μέσα, εφόδια και υπηρεσίες 6.Τριπλασιάζονται οι εισφορές στον Ο.Γ.Α. για αγρότη - αγρότισσα - αγροτόπαιδο (η κατώτατη κλάση από 62 ευρώ το μήνα σε 180 ευρώ το μήνα). Θα πληρώνουν έως τα 67 υπέρογκα χαράτσια για να πάρουν την εξευτελιστική αγροτική σύνταξη.7.Ο φτωχομεσαίος αγρότης - κτηνοτρόφος χτυπιέται επιπλέον και ως καταναλωτής από την αύξηση στον Φ.Π.Α., από τη μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ και από το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων.
Τα μέτρα αυτά εκτός από το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων παραγωγών , θα προκαλέσουν νέες απολύσεις και απλήρωτη εργασία στις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα, θα συμπιέσουν βάναυσα όλους τους επαγγελματίες του κλάδου, θα καταστρέψουν ένα μέρος της εγχώριας παραγωγής ειδικά αυτό που μπορεί να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του λαού, ενώ ταυτόχρονα μέσω των μέτρων αναπροσαρμόζεται ριζικά η υπόλοιπη παραγωγή με κριτήριο τις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, για να βγουν οι καπιταλιστές από τη κρίση σε βάρος των εργατικών και λαϊκών αναγκών.

Η ανατροπή του 3ου Μνημονίου της συμμορίας του ευρώ και του «μένουμε Ευρώπη» ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού απαιτεί ένα αγωνιστικό παλλαϊκό ΟΧΙ με βαθύ αντικυβερνητικό - αντιΕΕ, αντικαπιταλιστικό και αντιϊμπεριαλιστικό περιεχόμενο. Προϋποθέτει την κοινή δράση της μαχόμενης Αριστεράς μέσα στο λαϊκό κίνημα.
Από αυτή τη σκοπιά η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στηρίζει τη πάλη της φτωχομεσαίας αγροτιάς :
1) για την ικανοποίηση των άμεσων αναγκών επιβίωσης για να υπάρχουν όροι παραμονής στην ύπαιθρο όπως : άμεση απόσυρση της φορολεηλασίας και των συντάξεων δίψας, κατάργηση των χαρατσιών , κατώτερες εγγυημένες τιμές, ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, έργα υποδομής, δωρεάν επιστημονική επιμόρφωση, πλήρη δημόσια ασφάλιση της παραγωγής, απαλλοτρίωση της μεγάλης αγροτικής ιδιοκτησίας, άμεση αποζημίωση των καταστροφών και ισοτιμία δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων της υπαίθρου ανεξάρτητα από χρώμα, έθνος και θρησκεία. 2) για τη δημιουργία των δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών της με εργατικό έλεγχο και διεκδίκηση κρατικής ενίσχυσης σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική. 3) για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα τροφίμων σε συνεργασία με τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού με κεντρικό σχεδιασμό και με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες 4) για την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Τα αιτήματα αυτά μπορούν να ικανοποιηθούν στη πάλη για την ανατροπή των μνημονίων και των κυβερνήσεων που τα εφαρμόζουν, τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την αποδέσμευση της χώρας από τη Ε.Ε, με δημοκρατικό επανακαθορισμό των διεθνών μας σχέσεων. Με τον οργανωμένο λαό που θα του ανήκει η χώρα του, μακριά από τη μπότα των δανειστών, που θα αμφισβητεί έμπρακτα την εξουσία την ιδιοκτησία και τα πλούτη της αστικής τάξης, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία στα χέρια των παραγωγών του πλούτου.

 Η φτωχομεσαία αγροτιά πρέπει να ξεσηκωθεί και να αποτελέσει τον πυροκροτητή για ενωτικούς νικηφόρους αγώνες ενάντια στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα συνεταιράκια της (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ), την ευρωπαϊκή επιτροπεία, τα μνημόνια και τις δανειακές τους συμβάσεις, επιβάλλοντας ένα άλλο μέλλον για τη θιγόμενη πλειοψηφία. Σε αυτή την κατεύθυνση η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θα πάρει πρωτοβουλίες και θα στηρίξει ένα νέο νικηφόρο γύρο αντιπαράθεσης συμβάλλοντας σε ένα μέτωπο φτωχομεσαίας αγροτιάς-εργαζομένων-ανέργων, γιατί μόνο ο οργανωμένος και ξεσηκωμένος λαός με τα δικά του όργανα επιβολής της λαϊκής θέλησης μπορούν να επιβάλλουν έναν άλλο δρόμο  χωρίς την Ε.Ε, το χρέος, το ευρώ και τα μνημόνια.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α



Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Κάλεσμα σε συγκέντρωση πορεία ενάντια στην ψήφιση του νέου μνημονίου Τετάρτη 15/7, ώρα 8.00 μ.μ., πλατεία Αγίου Νικολάου


Τις επόμενες μέρες κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή η επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση. Μια εξευτελιστική συμφωνία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των δανειστών. Ένα βαθιά αντιδραστικό και αντιλαϊκό νέο μνημόνιο, που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των δανειστών και την συνέχιση αφαίμαξης των εργατικών λαϊκών στρωμάτων της χώρας. Σκληρά αντιασφαλιστικά μέτρα, φορολεηλασία χωρίς τέλος, διατήρηση και επέκταση της φτώχειας για την εργατική τάξη, συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων και των αγροτών, μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των υποδομών και δικτύων, άρση επαναπροσλήψεων των απολυμένων (ΕΡΤ, καθαρίστριες υπουργείου οικονομικών κτλ.) Μέτρα που υπονομεύουν τις δυνατότητες μιας αυτόνομης, αυτοδύναμης πορείας της χώρας, έξω από τη μέγγενη της ευρωζώνης και του σφαγείου της Ε.Ε.

Με υποκρισία που εξοργίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διαπράττει κοινοβουλευτικό πραξικόπημα! Υπεξαιρεί το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Παραχαράσσει τη βούληση και την ψήφο του, μεταφράζοντάς τη σε υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των δανειστών, φέρνοντας μια συμφωνία χειρότερη από αυτή που καταψηφίστηκε πανηγυρικά. Κανένα επιχείρημα καμιά δικαιολογία ότι ο κόσμος «δεν ήθελε την ρήξη» δεν ευσταθεί. Ο λαός ψήφισε ΟΧΙ με τις τράπεζες  κλειστές και το παγκόσμιο σύστημα να έχει πέσει πάνω του, ότι το ΟΧΙ σημαίνει ρήξη και grexit. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση να φορτώνει στον λαό τις επιλογές της!

Υπό το βάρος των εξελίξεων, την Τέταρτη 15/7, ημέρα ψήφισης του 3ου μνημονίου, η ΑΔΕΔΥ αναγκάστηκε να καλέσει σε 24ωρη απεργία. Η εξαγγελία της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ είναι αντίστοιχη της πολιτικής συγκυρίας και επιβεβαιώνει την απροθυμία των τριτοβάθμιων εργατικών οργανώσεων να συγκρουστούν δυναμικά με τις επιβολές της κυβέρνησης και της Ε.Ε. στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Η βαρβαρότητα του 3ου μνημονίου δεν αναχαιτίζεται με συμβολικές, αδύναμες και ψευδεπίγραφες κινήσεις αντίστασης.

Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο μνημόνιo! Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να εφαρμόσουν κάθε μέσο πάλης. Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία και να διαχωριστούν από τη γραφειοκρατική ηγεσία της εργατικής τάξης. Καλούμε κάθε εργαζόμενο/νη, άνεργο/η, τη νεολαία και κάθε πληττόμενο τμήμα του λαού να συμμετάσχει στη συγκέντρωση-πορεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Τετάρτη 15 Ιουλίου και ώρα 20:00, στην πλατεία του Αγ. Νικολάου. Οι μάχες μας έχουν ξεκάθαρα ταξικό πρόσημο. Ο εργαζόμενος λαός είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας και της ζωής αυτού του τόπου. Είναι και αυτοί που θα δώσουν την τελική και ουσιαστικότερη μάχη για την αξιοπρεπή ζωή που μας ανήκει. Μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να σκίσει τα μνημόνια με τις επιτροπές για την επιβολή του ΟΧΙ μέχρι τέλους!

Το εργατικό κίνημα με τους αγώνες του γκρέμισε όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, σήμερα μπορεί με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εμπειρία να συνεχίσει και να νικήσει.

Οι  τρομοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, της ελληνικής ολιγαρχίας και των ΜΜΕ, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα εισπράξουν ένα νέο πιο βαθύ, πιο ταξικό, πιο συνειδητό ΟΧΙ της ρήξης, με απεργίες, διαδηλώσεις, μαζικό ξεσηκωμό!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, 14/7/2015

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Να ανατραπεί τώρα η συμφωνία κρεματόριο και οποιαδηποτε κυβέρνηση επιχρειρήσει να την επιβάλει


Όλοι και όλες στους δρόμους. Το νέο Μνημόνιο δεν θα περάσει!

Ο ελληνικός λαός παρακολούθησε εμβρόντητος τα όσα έγιναν στις Βρυξέλλες. Δεν επρόκειτο για διαπραγμάτευση. Ήταν μια άνευ όρων και ορίων διαδικασία εξευτελισμού και ταπείνωσης ενός ολόκληρου λαού. Μία πλήρης καταστροφική υποταγή στους δολοφόνους της ΕΕ, μία κατά κράτος νίκη των ηγεμονικών μερίδων του κεφαλαίου και της κυριαρχίας τους στην Ευρώπη.
Αποδείχτηκε και για τους πλέον δύσπιστους ή αφελείς ότι ΕΕ αποτελεί μια συμμορία εκβιαστών, δολοφόνων, τοκογλύφων, μαφιόζων, με όπλο μαζικής καταστροφής το κοινό νόμισμα.
Η "διαπραγμάτευση" στις Βρυξέλλες αποτελεί ένα  πανευρωπαϊκό Ιουλιανό πραξικόπημα ενάντια στον ελληνικό λαό.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είχε ούτε το δικαίωμα ούτε και την  εξουσιοδότηση να υπογράψει μια συμφωνία ενάντια στην εκφρασμένη θέληση του ελληνικού λαού, στο ιστορικό εργατικό και λαϊκό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Πρόκειται για ανοιχτή συνέργεια στο ευρωπραξικόπημα.
Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να  ανατρέψει κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και να θυσιάσει ακόμη και τις στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες στο βωμό του νέου Μνημονίου  και των νόμων που υποσχέθηκε να ψηφίσει σε πρωτοφανείς χρόνους και με εκβιαστικές διαδικασίες.
Ταυτόχρονα διαμορφώνει τους όρους ουσιαστικά για μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή και κυβέρνηση ακόμη "εθνικης ενότητας" με όλο τον μνημονιακό εσμό που ο λαός έστειλε στα σκουπίδια. 
Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι αποφάσεις οριακές για όποιον μιλάει στο όνομα και για λογαριασμό της Αριστεράς. Η ιστορία δεν κρίθηκε από τους συνεργάτες αλλά από τους αντάρτες.
Γι' αυτό καλούμε πριν απ’ όλα το λαό σε  μαζική ανταρσία που θα ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης, τους νέους μνημονιακούς νόμους και το μαζικό ξεπούλημα  της δημόσιας περιουσίας. Καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς να αντιταχθούν σε αυτό το πραξικόπημα και να στρατευτούν στο ΟΧΙ μέχρι τη ρήξη.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ. 
ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ και την Ε.Ε.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΥΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ 
  • ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΜΑΣ
  • ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ! ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ – ΡΗΞΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Την Παρασκευή 10/7/2015, οι συντονισμένες πολιτικές δυνάμεις που παλεύουν για την ρήξη με την πολιτική των μνημονίων και με την ΕΕ, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγ. Νικολάου και διαδήλωσαν στους δρόμους του Βόλου, ενάντια στο νέο μνημόνιο. Η κυρίαρχη αντίληψη και τα συνθήματα ήταν:
ΟΧΙ μέχρι τέλους
·         Ρήξη και αποδέσμευση με την ΕΕ
·         Έξοδος από Ευρωζώνη
·         Διαγραφή του χρέους
·         Εθνικοποίηση τραπεζών
·         Ανατροπή του νέου βάρβαρου μνημονίου
Οι διαδηλωτές μετά την πορεία συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα στο λιμάνι, όπου παρακολούθησαν την προβολή video σχετικά με την πολιτική συγκυρία, ενώ ακολούθησε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση. Στην συνέλευση αυτή, δήλωσαν την αντίθεσή τους και αποφάσισαν να προβούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, καλώντας το λαό να επιβάλλει έμπρακτα την αντίθεσή του στα μέτρα της νέας συμφωνίας και να ισχυροποιήσει την αντίστασή του για ένα ΟΧΙ ξανά και μέχρι τέλους.
Στη συγκέντρωση αυτή έδωσαν επίσης το παρόν αγωνιστές από εργατικά σχήματα, συλλογικότητες και σωματεία της περιοχής και αγωνιστές και από άλλους χώρους και τον ΣΥΡΙΖΑ που αψήφησαν την απόφαση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να μην κατέβει τελικά στο δρόμο εναρμονίζοντας την στάση του με την πολιτική επιβολής του νέου μνημονίου. Όλοι οι συμμετέχοντες, εκδήλωσαν την ανάγκη τους για ένταση της πάλης σε όλους τους χώρους δουλειάς και σε όλα τα κοινωνικά και πολιτικά επίπεδα.
Κατόπιν αυτών, η  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας καλεί σε νέα συγκέντρωση που αποφασίστηκε στην συνέλευση στην πλατεία Ελευθερίας, την Κυριακή 12/7/2015 στις 19:00, απ’ όπου θα ξεκινήσει η πορεία, η οποία θα καταλήξει σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο άγαλμα στην παραλία. Ένας δρόμος μόνο υπάρχει για να δικαιωθεί η λαχτάρα του ελληνικού λαού για ζωή αξιοβίωτη, χωρίς χρέος, μνημόνια και επιτροπεία και αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ, το ΔΝΤ και το μεγάλο κεφάλαιο.
Αυτές δεν είναι προτάσεις για ένα αόριστο μέλλον. Είναι άμεσες προτάσεις για να επιβιώσουμε και να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο, πέρα από την κόλαση των «προγραμμάτων διάσωσης». Τα μέτρα αυτά μπορεί να τα επιβάλλει μόνο ο οργανωμένος λαός. Με λαϊκές επιτροπές στήριξης του «ΟΧΙ μέχρι τέλους», με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, με αλληλεγγύη και αγώνα.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ!


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Μαγνησίας, 11/7/2015

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή 10/07 στις 19:00 στον Αγ. Νικόλαο και στις 20:00 σε λαική συνέλευση στην παραλία μπροστα στο πανεπιστημιακό συγκρότημα Παπαστράτου


Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ  
ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ  «ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»
ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ


Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Στις 5 Ιούλη ο λαός είπε ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ. Το ΟΧΙ αυτό είναι μία μεγάλη νίκη των εργατών, της νεολαίας, των αγροτών, των ανέργων, της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, απέναντι στις ενωμένες δυνάμεις της ΕΕ, του ντόπιου κεφαλαίου και του αστικού πολιτικού συστήματος, την εργοδοτική τρομοκρατία και την άθλια γκαιμπελική προπαγάνδα των καναλαρχών.
Με την ορμητική παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, μπήκαν ακόμα περισσότερο στην γωνία η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΆΜΙ που ταυτίστηκαν με τους δανειστές - δυνάστες, συνεχίζοντας την παράδοση των «ναινέκων» της ελληνικής ολιγαρχίας.

ΟΧΙ «ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Δεν πέρασε μια μέρα από το δημοψήφισμα και ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να πετύχει μια «εθνική ενότητα» με όλα τα ρετάλια του αστικού πολιτικού συστήματος για την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας. Όμως το δημοψήφισμα έδειξε καθαρά ότι υπάρχει και ΛΑΟΣ. Καταγράφηκε  μια πλατιά λαϊκή συσπείρωση με αίτημα την αλλαγή σελίδας, ενάντια στα μνημόνια, τους εκβιασμούς της ΕΕ και της ντόπιας πλουτοκρατίας, και το παλιό πολιτικό σύστημα.
Το περήφανο ΌΧΙ δεν νομιμοποιεί κανένα νέο μνημόνιο ούτε του Γιούνκερ, ούτε αυτά που πηγαινοφέρνει η κυβέρνηση στους «θεσμούς». Την επιτροπεία, τη μείωση στις συντάξεις, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη συνέχιση της φορολεηλασίας του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα τρόφιμα και την ενέργεια, το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτών και των ελευθέρων επαγγελματιών, δεν μπορεί να τα υπογράψει κανένας γιατί τα έχει απορρίψει ο λαός με τους αγώνες του και με το δημοψήφισμα.  

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΡΗΞΗ Η ΥΠΟΤΑΓΗ 
Οι πεντάμηνες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών  και οι τελευταίες εξελίξεις έκαναν καθαρό ότι οι λεγόμενοι «εταίροι» δεν είναι παρά αδίστακτοι «οικονομικοί δολοφόνοι» που θέλουν με κάθε μέσο να επιβάλλουν την βάρβαρη πολιτική τους. Αγνοούν προκλητικά την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Έκλεισαν τις τράπεζες, για να εκβιάσουν και να πνίξουν έναν ολόκληρο λαό.

Δεν υπάρχει «τρίτος δρόμος», ανάμεσα στην ρήξη και την υποταγή. Δεν μπορούν να καταργηθούν τα μνημόνια με «διαπραγματεύσεις» και σε συμφωνία μαζί τους,όταν αυτοί έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά των αποφάσεων. Ένας δρόμος μόνο υπάρχει για να δικαιωθεί η λαχτάρα του ελληνικού λαού για ζωή αξιοβίωτη, χωρίς χρέος, μνημόνια και επιτροπεία, και αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της ρήξης με ΕΕ, ΔΝΤ και μεγάλο κεφάλαιο.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΗΞΗ.
Για να σταματήσουν οι εκβιασμοί, για να επιβιώσει ο λαός πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα:
·                    Παύση πληρωμών, να μην πληρωθούν τα ομόλογα της ΕΚΤ και διαγραφή του χρέους.
·                    Εθνικοποίηση των τραπεζών με λαϊκό εργατικό έλεγχο, αποκοπή τους από το ευρωσύστημα, έλεγχος της κίνησης κεφαλαίων, εγγύηση των καταθέσεων από το κράτος.
·                    Έξοδος  από την ευρωζώνη για να λυθεί το θέμα της χρηματοδοτικής ομηρίας από την ΕΚΤ  και  αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.
·                    Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων. Ξήλωμα όλων των εφαρμοστικών νόμων. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζόμενων. 
·                    Εθνικοποίηση και λαϊκός, εργατικός έλεγχος στις  μεγάλες επιχειρήσεις για παραγωγή προς το συμφέρον του λαού. Για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις, οι εκβιασμοί, η κερδοσκοπία, οι υποχρεωτικές αργίες των αφεντικών. Μέτρα σε βάρος του κεφαλαίου για να ζήσουν ο λαός κι οι εργαζόμενοι



ΤΟ ΟΧΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ.
Αυτές δεν είναι προτάσεις για ένα αόριστο μέλλον. Είναι άμεσες προτάσεις για να επιβιώσουμε και να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο πέρα από την κόλαση των «προγραμμάτων διάσωσης». Τα μέτρα αυτά μπορεί να τα επιβάλλει μόνο ο οργανωμένος λαός. Με λαϊκές επιτροπές στήριξης του «ΟΧΙ μέχρι το τέλος», με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, με  αλληλεγγύη  και αγώνα.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Να επιβληθεί το ΟΧΙ του λαού, ενάντια σε συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ! Κάλεσμα για Ανοιχτή Συνέλευση για την οργάνωση του αγώνα, Τετάρτη 8/7, 20:00 Θόλος


Να επιβληθεί το ΟΧΙ του λαού, ενάντια σε συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ!
Κάλεσμα για Ανοιχτή Συνέλευση για την οργάνωση του αγώνα, Τετάρτη 8/7, 20:00 Θόλος

Το ιστορικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού αποτελεί μία μεγάλη νίκη της λαϊκής αντίστασης, αξιοπρέπειας και ανυπακοής, απέναντι στις συνασπισμένες δυνάμεις της ΕΕ, του ντόπιου κεφαλαίου και του πολιτικού συστήματος, αλλά και ένα ισχυρό μήνυμα ρήξης και όχι υποταγής για νέο μνημόνιο. Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος είναι το ΟΧΙ των εργατών, της νεολαίας, των αγροτών, των ανέργων, της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, απέναντι και ενάντια στο ΝΑΙ της πλουτοκρατίας, της ευρωκρατίας, του φόβου. Εκφράζει την απόφασή των εργαζόμενων να τελειώνουν με τα μνημόνια, την φτώχια, την επιτροπεία, τον μονόδρομο που έχει επιλέξει η ελληνική αστική τάξη και τους εκβιασμούς της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Ο ελληνικός λαός με την είσοδό του στο προσκήνιο, με την συγκλονιστική κινητοποίησή του και την ψήφο του στο δημοψήφισμα κυριολεκτικά συνέτριψε επίσης την εργοδοτική τρομοκρατία, την γκαιμπελική προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ, την επιστράτευση όλου του σάπιου πολιτικού κατεστημένου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι με τη συνδρομή δημοτικών – περιφερειακών αρχών και των διεφθαρμένων εργοδοτικών συνδικαλιστών των ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ κλπ. Αποτελεί παράλληλα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση που επιχείρησε και συνεχίζει να επιχειρεί, όπως δείχνουν τα πρώτα δείγματα γραφής να χρησιμοποιήσει το δημοψήφισμα σα διαπραγματευτικό χαρτί για ένα νέο μνημόνιο. Το όχι στις προτάσεις των δανειστών είναι όχι και στο δικό της μνημόνιο!

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας καλεί όλες τις δυνάμεις που από κοινού δώσαμε στο Βόλο την μάχη για ένα τριπλό ΟΧΙ σε εκβιασμούς, μνημόνια και στην ΕΕ και όλους του αγωνιστές του ταξικού εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, σε ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη 8/7 στο Κτίριο Παπαστράτου στις 20:00, για το σχεδιασμό των επόμενων βημάτων μας ενάντια στα σχέδια για την επιβολή μιας νέας βάρβαρης αντιλαϊκής συμφωνίας. Για να συμβάλλουμε άμεσα στην ανάπτυξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων για να γίνουν πράξη αυτά που ψήφισε ο λαός.

Για ένα ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. Για ένα μεγάλο ΝΑΙ στη ρήξη, για έναν άλλο δρόμο χωρίς μνημόνια και χρέος, χωρίς ευρώ και ΕΕ, για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, 7/7/2015

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/7 ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, Ν. ΙΩΝΙΑ, 19:00


Η μάχη για την έκβαση του δημοψηφίσματος διαρκώς οξύνεται. Για τις δυνάμεις του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ η σύγκρουση παίρνει πολεμικό χαρακτήρα. Εκβιάζουν ανοιχτά τον ελληνικό λαό, προχωρούν σε στάση πληρωμών, η εργοδοτική τρομοκρατία είναι στο απόγειο. Θέλουν να υφαρπάξουν ένα ΝΑΙ, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα. Για να επιβάλλουν το σκοτάδι ενός διαρκούς μνημονίου.

Με το ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ στο δημοψήφισμα, ενάντια στην υπογραφή τρίτου Μνημονίου

Τέσσερις μέρες πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πηγαινοέρχεται με προτάσεις  στους «θεσμούς». Είτε βγαίνουν επίσημα είτε με διαρροές, είτε βαφτίζονται «παράταση του υφιστάμενου προγράμματος» είτε νέο πακέτο διάσωσης, και ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειές τους, οι επιστολές αυτές αποτελούν στην ουσία το ίδιο πράγμα: προτάσεις για υπογραφή νέου Μνημονίου! Η συνολική κυβερνητική τακτική ουσιαστικά «κονταίνει» την πολιτική δυναμική του ΟΧΙ, οριοθετώντας το από τώρα, εντός και παράλληλα με την συμφωνία με τους δανειστές για το 3ο Μνημόνιο. Φοβούνται την απελευθέρωση των λαϊκών διαθέσεων αντίστασης για την επόμενη μέρα ενός ΟΧΙ, που αντικειμενικά θα βρουν απέναντι.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παίρνει καθαρή θέση: Παλεύουμε στο δημοψήφισμα να νικήσει ένα μεγάλο και περήφανο ΟΧΙ που για εμάς σημαίνει: ΟΧΙ στην ληστοσυμμορία των δανειστών και στα τσιράκια τους. ΟΧΙ στην ΕΕ και την ευρωζώνη. Όχι στη μνημονιακή πρόταση υποταγής των 47 σελίδων της κυβέρνησης. Πιστεύουμε ότι η δυναμική της σύγκρουσης θα είναι τέτοια που θα ξεπεράσει κάθε σχέδιο ενσωμάτωσης του ΟΧΙ σε μια νέα διαπραγμάτευση με τους δυνάστες μας, θα τροφοδοτήσει μια νέα λαϊκή αυτοπεποίθηση, θα είναι ένα ΟΧΙ που θα εμπεριέχει μέσα του το ΝΑΙ της νίκης των αγώνων μας, το ΝΑΙ σε ένα άλλο δρόμο, χωρίς ευρώ και ΕΕ, χωρίς χρέος και μνημόνια, το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους, να συμμετάσχουν μαζικά στο δημοψήφισμα της Κυριακής ψηφίζοντας ΟΧΙ. Καλούμε την Παρασκευή 3 Ιούλη στην συγκέντρωση που διοργανώνεται από όλες τις δυνάμεις που συντάσσονται για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής του κεφαλαίου μετά από σύσκεψη που έγινε την Τρίτη, στην λεωφόρο Ειρήνης στην Ν. Ιωνία, στις 19:00!

Να σταματήσουν τώρα οι διαπραγματεύσεις υποταγής κυβέρνησης και τρόικας

ΟΧΙ σε νέο τρίτο μνημόνιο

ΟΧΙ σε κάθε μνημονιακή συμφωνία

ΟΧΙ και ΕΞΩ από ευρωζώνη και ΕΕ

ΟΧΙ στην πληρωμή του ληστρικού χρέους

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, 2/7/2015

Ανακοίνωση 12 περιφερειακών και 25 δημοτικών κινήσεων για το δημοψηφισμα


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΩΝ
28/6/2015
ΟΧΙ
- ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ
- ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΑΠΟ Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
- ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΜΕ
-          ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥΣ

 Όλους τους μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πληρώνει τις δόσεις των δανείων σε ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ, κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια και διαπραγματεύεται για νέα συμφωνία με την τρόικα. Αποτέλεσμα είναι οι πληρωμές σε αυτούς να φτάνουν τα 8 δισ. € (όσο το άθροισμα του ετήσιου προϋπολογισμού 2015 των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας) και να ζητούν όλο και σκληρότερα νέα αντιλαϊκά μέτρα (αύξηση ΦΠΑ, μείωση μισθών, συντάξεων, να δουλεύουμε -όσοι έχουμε δουλειά- μέχρι τα 67, μονιμοποίηση ΕΝΦΙΑ, ιδιωτικοποιήσεις κ.α.). Η κυβέρνηση να υποχωρεί συνεχώς και από τις δικές της εξαγγελίες και να αντιπροτείνει, επίσης, σκληρά αντιλαϊκά και παρόμοια μέτρα. Η πολιτική των διαπραγματεύσεων, της αποδοχής των συμφωνιών που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, της παραμονής στο € και στην ΕΕ, με κάθε θυσία, έφτασε στα όρια της και η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει δημοψήφισμα για το Ναι ή το Όχι στις προτάσεις των δανειστών. Το αδιέξοδο και ανεφάρμοστο της εξαγγελίας «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή» είναι φανερό, αποτελεί αποφυγή της ρήξης και κατευθείαν προσαρμογή στην υποταγή.
Εμείς προφανώς και απορρίπτουμε τις προτάσεις των δανειστών και θα πούμε ένα μεγάλο, περήφανο, ΟΧΙ στην εθελοδουλεία και το να βάλουμε μόνοι μας τη θηλιά στο λαιμό μας. Απορρίπτουμε την εκστρατεία τρομοκράτησης και υποταγής των μνημονιακών, φιλοΕΕ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού και συστημικών ΜΜΕ, που θέλουν τη συνέχιση της κοινωνικής καταστροφής και το ξεπούλημα όλης της χώρας. Καταδικάζουμε τη στάση της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ και των Καμίνη και Μπουτάρη που πρωτοστατούν στην εκστρατεία φόβου υπέρ του ΝΑΙ.
Ο λαός χρειάζεται να δείξει την περηφάνια και την αξιοπρέπεια του και στους αγώνες και στις κάλπες, παίρνοντας μέρος σε όλες τις μάχες.
Μαζί με τις προτάσεις ΔΝΤ και ΕΕ, απορρίπτουμε και όσα αντιλαϊκά, φορομπηχτικά μέτρα αντιπρότεινε η κυβέρνηση στους δανειστές και μια νέα συμφωνία μαζί τους. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουν ξανά διαπραγματεύσεις για νέα συμφωνία με το σφαγείο των λαών, το ΔΝΤ και την ΕΕ. Βλέπουμε και ξέρουμε ότι αυτές λυκοσυμμαχίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των πολυεθνικών, των τραπεζιτών, της οικονομικής και πολιτικής τους εξουσίας.
Είναι πλέον φανερό ότι μόνο με την απαλλαγή από τα δεσμά του χρέους, του ευρώ και της Ε.Ε. μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, χωρίς φτώχια, ανεργία και ανταγωνισμούς. Να ξεκινήσει μια νέα πορεία για τον τόπο με το λαό κυρίαρχο, που να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει. 
Για αυτό να μη φοβηθούμε τη ρήξη με το σύστημα που μας σέρνει στην κοινωνική καταστροφή.
Τη φτώχεια, την ανεργία, τη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, τα συσσίτια, τη φοροληστεία και τη δήμευση της περιουσίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τη μετανάστευση της νεολαίας μας τα ζούμε τώρα με την Ε.Ε., το ευρώ, την κυριαρχία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Μπορούμε με το λαό οργανωμένο και αγωνιζόμενο να αγωνιστούμε και να νικήσουμε.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΝΑΙ» ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ
ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ  ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ,
ΧΩΡΙΣ Ε.Ε., ΔΝΤ, €, ΧΡΕΟΣ,  ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ,
ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ



ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

1.      Ανταρσία στο Αιγαίο
2.      Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή
3.      Αντικαπιταλιστική Ανατροπή-Ανταρσία σε κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ στην Περιφέρεια Αττικής
4.      Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια
5.      Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία
6.      Ανυπόταχτη Κρήτη- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη
7.      Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση - Ανταρσία στην ΑΜΘ
8.      Αριστερή Παρέμβαση -Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα
9.      Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή
10.  Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα
11.  Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο
12.  Αριστερή Συσπείρωση για την Ανατροπή-Ανταρσία στη Δυτ. Μακεδονία

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΕΩΝ


1.      Ανατροπή στην πόλη και το χωριό Ηγουμενίτσας
2.      Ανατροπή στην Αιγιαλεία
3.      Ανταρσία στα Χανιά
4.      Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
5.      Ανταρσία στο δήμο Πύργου
6.      Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ανυπότακτο Χαϊδάρι
7.      Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων-Μενεμένης
8.      Ανυπότακτη Πετρούπολη
9.      Ανυπότακτη πόλη αντικαπιταλιστική παρέμβαση στις γειτονιές  Αγίων Αναργύρων – Καματερού
10.  Ανυπότακτο Αγρίνιο
11.  Ανυπόταχτη Καισαριανή Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
12.  Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση  Πειραιά "Ανταρσία στο Λιμάνι"
13.  Αριστερή Κίνηση Αγ. Βαρβάρας «Αντι-θέσεις»
14.  Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
15.  Αριστερή Παρέμβαση Ιωαννίνων
16.  Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
17.  Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας
18.  Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση στο Μαρούσι -Εκτός των Τειχών
19.  Εκτός Πλάνου – Αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού-Αργυρούπολης
20.  Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
21.  Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου
22.  Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης - Υμηττού
23.  Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής Βασιλικών-Θέρμης—Μίκρας
24.  Μια πόλη Ανάποδα - Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
25.  Ρήγμα στα Δυτικά Αιγάλεω