Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗΣ

Τη Δευτερα 21/2, στις 19.00 στο κτίριο αρχιτεκτονικής (Πεδίον Άρεως)
θα πραγματοποιηθει συναυλία αλληλεγγύης στους 300 απεργους πείνας μετανάστες

Καλούμε στη στήριξη και τη συμμετοχή όλων.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

Στην εποχή που το κεφάλαιο προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση του, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση στις ανάγκες και τα δικαιώματα τους. Κυβέρνηση - μεγάλη εργοδοσία - τρόικα, συνεχίζοντας με το νέο μνημόνιο, δηλώνουν τους στόχους τους. Από τη μία η “εσωτερική υποτίμηση”, δηλαδή η μείωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων κατά τουλάχιστον 30%. Από την άλλη το ξεπούλημα των 50 δις €, που σημαίνει μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και δραστική υποβάθμιση-συρρικνωση των δημόσιων κοινωνικών παροχών (παιδεία, υγεία. μετακινήσεις).
Το καζάνι βράζει. Γι αυτό από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ προχωρούν σε μία συντεταγμένη φασιστική εκτροπή της -πολύ λειψής- κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Οι απεργίες κηρύσσονται παράνομες, τα μαζικά κινήματα πολιτών, όπως το “Δεν Πληρώνω”, λοιδορούνται και ποινικοποιούνται. Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας ενάντια στα συμφέροντα των μεγαλο-εργολάβων των σκουπιδιών αντιμετωπίζεται καθημερινά με την κρατική τρομοκρατία και καταστολή. Στην αερομεταφερόμενη μεραρχία της Ν.Σάντας στο Κιλκίς πραγματοποιείται άσκηση προσομοίωσης στρατιωτικής καταστολής ενδεχόμενης λαϊκής εξέγερσης. Την ίδια στιγμή κατασκευάζεται ο νέος εσωτερικός εχθρός: οι μετανάστες. Με την συγκάλυψη των ΜΜΕ προσπαθούν να δικαιολογήσουν την κρίση του συστήματος και τις τραγικές συνέπειες της  αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής μέσα από μία ρατσιστική ρητορία, με βάση την «εθνική» ενότητα και όχι την ενότητα των εργαζομένων. ‘Ετσι, προχωρούν στο χτίσιμο φρακτών στα σύνορα, στην κατασυκοφάντηση του δίκαιου αγώνα των 300 μεταναστών που μάχονται για τα δικαιώματα όχι μόνο των μεταναστών, αλλά και συνολικά των εργαζομένων.
Η πολιτική τους έχει παρελθόν: Τα δις € καταθέσεων στην Ελβετία που έχουν βγάλει οι έλληνες καπιταλιστές (μπορεί να φτάνουν και τα 600 δηλαδή ίσως διπλάσια του περιβόητου δημοσιονομικού χρέους!).
Η πολιτική τους έχει στόχο: Το ξεπέρασμα υπέρ του κεφαλαίου της ιστορικής καπιταλιστικής κρίσης, με την καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων (κλείσιμο εργοστασίων), με την καταστροφή της ανθρώπινης εργασίας (ανεργία), με τις κατακτήσεις νέων οικονομικών εδαφών (ιδιωτικοποιήσεις), με το χτύπημα λαικών δημοκρατικών ελευθεριών. Στη βάση αυτή, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ σε συνεργασία με ΕΕ, ΔΝΤ επιβάλλουν το Μνημόνιο, Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, νέο Μισθολόγιο, ατομικές συμβάσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να μειώσουν τις κοινωνικές αντιστάσεις με τη διάσπαση της εργατικής τάξης (εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ενάντια στους δημόσιους υπαλλήλους, έλληνες  ενάντια σε ξένους εργαζόμενους, “συντεχνία” ενάντια σε “συντεχνία”).
Αυτό που, δυστυχώς, ακόμα δεν υπάρχει είναι ένας αντίπαλος που να μπορεί να κερδίσει το κεφάλαιο σε αυτή την ιστορική μάχη. Σίγουρα δεν είναι το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, των κλαδικών ομοσπονδιών που αρνήθηκαν να οργανώσουν τις στρατιές της ελαστικής εργασίας, των επιχειρησιακών σωματείων που πρόσδεσαν τις τύχες τους με τις τύχες του εργοδότη για να μείνουν σήμερα στα κρύα του λουτρού.  
Κι όμως, οι μεγαλειώδες εξεγέρσεις στις αραβικές χώρες δείχνουν ότι οι λαϊκές μάζες δεν έχασαν την ικανότητά τους να γράφουν αυτές την ιστορία. Κι όμως, σήμερα χτίζεται η λαϊκή στρατιά της ανατροπής και στη χώρα μας. Στον οριζόντιο Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων που εμφανίζεται σε μια σειρά πόλεις της Ελλάδας. Στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι σε μια σειρά χώρους. Στα νέα ταξικά Σωματεία που χτίζονται κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία. Στο κίνημα “Δεν Πληρώνω” που επιζητά την επανα-κατάκτηση όλων αυτών που θα έπρεπε να είναι κοινωνικά αγαθά για όλους. Στον ηρωϊκό αγώνα των μεταναστών εργατών. Στη διεύρυνση και το συντονισμό όλων αυτών των κινήσεων είναι που θα κριθεί η ικανότητα της κοινωνικής πλειοψηφίας να οργανώσει τις δυνάμεις της. Με πρώτο κύριο στόχο την ανατροπή της Κυβέρνησης και των μέτρων της Τρόϊκας.
Δεν φτάνει. Οι δυνάμεις της εργασίας πρέπει να δώσουν τη δική τους συνολική απάντηση στο ιστορικό ερώτημα: Ποιος θα πληρώσει -και άρα- πώς θα αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική κρίση; 
Απαιτούμε:
  • Να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση. Διαγραφή του χρέους - παύση πληρωμών
  • Ανυπακοή και ρήξη με τις συμφωνίες ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ.Άμεση έξοδος από το ευρώ και την ΟΝΕ, αντικαπιταλιστική ρήξη κι αποδέσμευση από την ΕΕ.
  • Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος ως αναγκαία προϋπόθεση για να σώσουμε τα σπίτια μας από τις κατασχέσεις και να βάλουμε τις οικονομικές βάσεις μιας φιλολαϊκής πολιτικής
  • Εθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και λειτουργία τους υπό κοινωνικό έλεγχο, για να πιάνουν οι φόροι μας τόπο και να απολαμβάνουν όλοι τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά
  • Απαλλοτρίωση των εργοστασίων που κλείνουν με δήμευση της περιουσίας των ιδιοκτητών τους για να διασώσουμε τον παραγωγικό ιστό της χώρας
  • Εργατικός έλεγχος στις δημόσιες και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που απαλλοτριώνονται ως πρώτο μέτρο κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής ενάντια στην καπιταλιστική χρεωκοπία
  • 7ωρο-5μερο-35ωρο και νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων ως βασικά μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας
  • Πάλη για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ως βασική προυπόθεση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων
  • Δωρεάν δημόσια παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες, κοινωνικές υπηρεσίες.
  •  Βαρεία, προοδευτική, άμεση φορολογία των μεγάλων εισοδημάτων και περιορισμός των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, ειδικοί φόροι κλπ) μόνο σε δραστηριότητες που είναι υπερκαταναλωτικές ή ρυπαίνουν και καταστρέφουν το περιβάλλον. Ανάπτυξη με γνώμονα τις ανάγκες των ανθρώπων, την ισότητα και την προστασία του περιβάλλοντος
  • Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας, ίσα δικαιώματα για έλληνες και ξένους εργάτες. Άμεση δικαίωση των 300 απεργών πείνας μεταναστών.
 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 23/2
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!

Όλοι στην ανεξάρτητη απεργιακή συγκέντρωση



Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΧΑΡΑΤΣΙΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ «ΦΟΝΙΑΔΕΣ»

Την  ώρα που  στέλνουν τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την ανεργία, επιχειρούν –με  τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός των εργολάβων  Δ. Ρέππας - να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται, με  την  επιβολή  προστίμων μέσω  του Κ.Ο.Κ. Καλούν  την  Ελληνική  αστυνομία   να  παρεμβαίνει  και να  «κόβει κλήσεις» σε  όσους  δεν  μπορούν να πληρώσουν τα  χαράτσια που θα  επιβάλλουν τα  «λαμόγια» της κυβέρνησης. Τους καλούμε  να  αρνηθούν να γίνουν εισπράκτορες  των  εργολάβων.
 
Εμείς απαντάμε: «ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

Αρνούμαστε  την  πληρωμή και  ζητάμε  την κατάργηση των διοδίων γιατί:
  • Πληρώσαμε για την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση μας αμύθητα ποσά (φόροι, εθνικά  διόδια, τέλη κυκλοφορίας). Που πήγαν τα λεφτά;
  • Προσθέτουν ένα ακόμα δυσβάσταχτο χαράτσι στο διαρκώς λεηλατούμενο  εισόδημα μας.
  • Υπερασπιζόμαστε τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων που κατασκεύασαν τους δρόμους και τους κράτησαν ελεύθερους.
  • Αρνούμαστε το ξεπούλημα, την κατοχή και εκμετάλλευση ελεύθερων χώρων από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
  • Τα διόδια είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα κρατικοϊδιωτικής διαπλοκής για τη διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε συνθήκες  καπιταλιστικής κρίσης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν την προσπάθεια για γκρέμισμα των διοδίων και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η τρόικα. Οι δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό ελεύθερο για χρήση από όλους τους πολίτες. Η ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης είναι τεράστια για την ληστρική συμπεριφορά των περίφημων εργολάβων-νταβατζήδων σε βάρος του λαού της περιοχής μας αλλά και πανελλαδικά.

Απαιτούμε:
  • Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Ελεύθερη πρόσβαση χωρίς χαράτσια πουθενά.
  • Δημόσιες, δωρεάν σύγχρονες συγκοινωνίες .
  • Υποδομές και έργα που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να πληρώνει ο λαός.    

Συνεχίζουμε  και  κλιμακώνουμε  σε  όλα  τα μέτωπα (υγεία–παιδεία–συγκοινωνίες)  με  κορύφωση  την απεργία  στις  23  Φεβρουαρίου.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Κάτω η ανθυγιεινή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την πλήρη της αλληλεγγύη στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των φορέων της υγείας και την κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στο αντικοινωνικό πολυνομοσχέδιο του "τροϊκανού" Υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου. Με το νομοσχέδιο αυτό: 
α) με όχημα την "ενοποίηση των κλάδων υγείας" των ταμείων ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ περιορίζονται δραματικά οι δαπάνες για την υγεία και παράλληλα αυξάνονται οι εισφορές των ασφαλισμένων.
β) πλήττονται καίρια τόσο οι παροχές στη λαϊκή πλειοψηφία όσο και τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων γιατρών που εργάζονται ή είναι συμβεβλημένοι με τα κοινωνικά ασφαλιστικά ταμεία.
γ) παραδίνονται στο ιδιωτικό κεφάλαιο το σύνολο των προμηθειών υγείας των νοσοκομείων, αντί της εξυγίανσης που επικαλούνται.
δ) οδηγεί στην σοβαρή συμπίεση και το κλείσιμο των μικρών φαρμακείων μέσα από την επέκταση του ωραρίου, την υποχρεωτική μείωση των εσόδων τους , (παράλληλα με την μακρόχρονη καθυστέρηση των πληρωμών από ταμεία), την ίδια στιγμή που οι φαρμακοβιομηχανίες μένουν ουσιαστικά στο απυρόβλητο.
στ) Προωθεί γοργά τα «ολοήμερα νοσοκομεία» δηλ. τα ιδιωτικά ιατρεία μέσα στο ΕΣΥ, λέγοντας κυνικά στους γιατρούς «αφού δεν σας δίνουμε μισθούς πάρτε τα από τους αρρώστους». Καταργεί οριστικά την συλλογική σύμβαση που προέβλεπε τουλάχιστον 2000 θέσεις νέων ιατρών στο ΕΣΥ. Σε συνδυασμό με την εφαρμογή του 5:1 στην Υγεία, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ προοπτική πλέον για το νέο γιατρό να διοριστεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το 5:1 όχι μόνο ΔΕΝ είναι προσωρινό, αλλά με τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων που θα ξεκινήσουν από τον Απρίλιο του 2011, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάει στο 7:1 ή 8:1. 
ζ) οι υπηρεσίες υγείας που εντάσσονται στον ΕΟΠΥ, όπως και τα δημόσια νοσοκομεία, θα πρέπει να κοστολογούν τις ιατρικές πράξεις, να αναπτύσσουν επιχειρηματική δράση, να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους, μέσα από την πώληση των υπηρεσιών τους στους ασφαλισμένους. Διαφορετικά θα οδηγούνται στο κλείσιμο. Ουσιαστικά, πρόκειται για προσαρμογή της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας στα κριτήρια της αγοράς. 
η) οδηγεί σε ευρύτερες βάρβαρες περικοπές με πιο χαρακτηριστική την περικοπή των επιδομάτων στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Το πολυνομοσχέδιο αυτό είναι ένας πολύ σημαντικός κρίκος στην λογική της διάλυσης της δημόσιας υγείας. Είναι συνέχεια της πληρωμής για την είσοδο στα νοσοκομεία, της λογικής του κλεισίματος νοσοκομείων (Καλλικράτης στην υγεία), των εξοντωτικών περικοπών στις δαπάνες του 2011, που θα φέρουν τα νοσοκομεία σε αδιέξοδο το πολύ μέχρι το καλοκαίρι. Μοναδική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μειώσει στο μισό την χρηματοδότηση της υγείας (6% του ΑΕΠ) σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου. Οδηγούν τον ελληνικό λαό στα χέρια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των κλινικαρχών. Καλούμε τους εργαζόμενους να εξεγερθούν και να παλέψουν με όλα τα μέσα για δημόσια δωρεάν υγεία. 
Καλούμε το σύνολο των μαζικών φορέων να κάνουν την υπόθεση της υγείας δική τους υπόθεση. Να συντονίσουν και να κλιμακώσουν την δράση τους με τις συγκοινωνίες, με τις κινήσεις εκπαιδευτικών-μαθητών ενάντια στο σκοταδιστικό κλείσιμο σχολείων, με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις μειώσεις των μισθών ,το κύμα των απολύσεων και την κατάργηση των συμβάσεών τους. 

Ο αγώνας στον κρίσιμο χώρο της Υγείας μπορεί και πρέπει να νικήσει! 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ.

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Κλείνουμε τα διόδια την Κυριακή 6/2


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
3/2/2011

Άλλη μια σφοδρή επίθεση εξαπόλυσε ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, από το βήμα της Βουλής προς το κίνημα κατά των διοδίων και τους πολίτες που το στηρίζουν. Ο κ. Ρέππας, με απύθμενη θρασύτητα, αποκάλεσε «τζαμπατζήδες, αντικοινωνικούς και υπονομευτές» τους υποστηρικτές του κινήματος και δεν δίστασε να αναφέρει, πως η συγκεκριμένη συμπεριφορά των πολιτών συνιστά δολιοφθορά.

Ας μας εξηγήσει λοιπόν ο κύριος υπουργός, πως χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά του πολιτικού, ο οποίος λαδώνεται από τον μεγαλοεπιχειρηματία, γεμίζει τα ταμεία του κόμματός του με μαύρο χρήμα και στη συνέχεια τον επιλέγει για την κατασκευή δημοσίων έργων; Ποιος είναι ο «τζαμπατζής, ο αντικοινωνικός, ο υπονομευτής και ο δολιοφθορέας»; Ο πολίτης που αντιστέκεται στο ξεπούλημα της χώρας του ή ο πολιτικός που εξαργυρώνει γραμμάτια και ξεπληρώνει προεκλογικές υποσχέσεις σε πολυεθνικά ιδιωτικά συμφέροντα; 

Το «Δεν πληρώνουμε» κ. υπουργέ, δεν είναι ούτε σύνθημα, ούτε μόδα. Είναι η ελπίδα που ξεπήδησε μέσα από την κοινωνική απελπισία, την αγανάκτηση, την κατάφορη αδικία και θα μετασχηματιστεί σε πολιτική ελπίδα.

Όσο εσείς κ. υπουργέ θα ετοιμάζεστε να «λάβετε πρωτοβουλίες για αυτό το ζήτημα», εμείς θα εντείνουμε τον αγώνα μας για την κατάργηση όλων των διοδίων. Ο φόβος  είναι ζωγραφισμένος στα πρόσωπά σας! Το κίνημα κατά των διοδίων «Δεν πληρώνουμε» είναι μόνο η αρχή ενός αγώνα, ο οποίος θα έχει συνέχεια και θα διεξαχθεί χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν την προσπάθεια  για  γκρέμισμα  των  διοδίων και  ανατροπή  της  αντιλαϊκής  πολιτικής που  εφαρμόζει η κυβέρνηση και η τρόικα. Οι  δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό ελεύθερο για χρήση από όλους τους πολίτες. Η ευθύνη της κυβέρνησης του  ΠΑΣΟΚ  και  της  αντιπολίτευσης είναι τεράστια για  την ληστρική  συμπεριφορά  των  περίφημων  εργολάβων (νταβατζήδων) σε βάρος του λαού της  περιοχής  μας  αλλά  και  πανελλαδικά. 

Στις 6/2/2011 και ώρα 15:00 ανοίγουμε όλους τους σταθμούς διοδίων.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ