Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτώβρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή !!!»


Τo αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών αποτελεί σαφέστατη καταδίκη της αντεργατικής, αυταρχικής πολιτικής της Ν.Δ. Οι αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας έβαλαν την ταφόπλακα στο κόμμα που επιτέθηκε με δριμύτατα στις κατακτήσεις, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα, στο κόμμα που επικαλέστηκε την καπιταλιστική κρίση για να ζητήσει νέες θυσίες για χάρη των τραπεζιτών και των βιομήχανων.

Η νίκη του ΠΑΣΟΚ περισσότερο εκφράζει τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στη Ν.Δ παρά μια θετική ψήφο για το πολιτικό και κυβερνητικό πρόγραμμά του. Ένα πρόγραμμα που στις βασικές γραμμές κινείται στην ίδια λογική με αυτό της ΝΔ . Το ΠΑΣΟΚ με την ανύπαρκτη αντιπολίτευσή του σηματοδότησε ότι και ως κυβέρνηση θα διαψεύσει τις προσδοκίες του κόσμου που αγωνίστηκε ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων.

Γι’ αυτό και εξασφάλισε τη στήριξη της αστικής τάξης και του κεφαλαίου, ως ο «εκλεκτός» τους, ύστερα από την ανεπανόρθωτη φθορά της κυβέρνησης Καραμανλή, για να μην αφήσει να υπάρξουν «ανεξέλεγκτες» αντιδράσεις από τους εργαζόμενους που καλούνται να πληρώσουν την κρίση.

Να είναι σίγουρη η νέα κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα δώσουν καμιά περίοδο χάριτος, δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή ή αναμονή, αφού η επόμενη μέρα είναι η μέρα του νέου προϋπολογισμού, των ιδιωτικοποιήσεων, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών αλλά και συνολικά των εργαζομένων κ.λπ. Ταυτόχρονα το εύρος της ήττας της Ν.Δ καταδεικνύει το τι περιμένει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας την ίδια πολιτική.
Ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης που συνεχίζεται οι όποιες αντεργατικές αποφάσεις για τους μισθούς, τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα, την ανεργία θα αποτελέσουν αιτίες πολέμου για τους εργαζόμενους.

Η καθήλωση και υποχώρηση των κομμάτων της κοινοβουλευτικής Αριστεράς σε περίοδο κρίσης και χτυπήματος των εργαζομένων αποτελεί αποτέλεσμα της δικιάς τους αδυναμίας να συμβάλλουν για ένα άλλο νικηφόρο εργατικό κίνημα και στη στρατηγική ανάγκη των εργαζομένων για μια άλλη αριστερά. Ότι σε ένα περιβάλλον έντασης των κοινωνικών διεκδικήσεων και έντονης αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής, η επίσημη Αριστερά αποτυγχάνει να ενισχυθεί και υποχωρεί εκλογικά, είναι ένδειξη της βαθύτερης κρίσης της. Είναι απόδειξη του πόσο αναγκαία είναι σήμερα μια άλλη αριστερά, μια αριστερά που να εμπνέει και να μην απογοητεύει, μια Αριστερά αντικαπιταλιστική, επαναστατική.

Η ανάγκη μαχητικής κοινωνικής αντιπολίτευσης αποτελεί το πραγματικό στοίχημα της επόμενης μέρας για τους εργαζόμενους και σε αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεισφέρει με όλες της τις δυνάμεις.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους εργαζόμενους και τη νεολαία που την ενίσχυσαν και εκλογικά δείχνοντας ότι ακόμη στο δύσκολο έδαφος των εκλογών πρωτοπόροι εργαζόμενοι και νεολαίοι θεωρούν απαίτηση των καιρών να υπάρξει μια άλλη αριστερά, ενωτική, αντικαπιταλιστική και επαναστατική. Και ξέρουμε ότι αυτή την αγωνία την μοιράζονται και πολλοί άλλοι αγωνιστές.

Οι ψήφοι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελούν κάλεσμα για να συνεχίσουμε την επίπονη προσπάθεια γι’ αυτή την άλλη αριστερά, για να επιμείνουμε στον ενωτικό μετωπικό δρόμο που διαλέξαμε εξαρχής, για να παλέψουμε για ένα μαχητικό νικηφόρο εργατικό κίνημα, για μαχητική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και σε κάθε αντιδραστική πολιτική.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 4 Οκτώβρη 2009

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΤΩ Η ΕΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!





Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Κείμενο Στήριξης ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, Παρασκευή 2 Οκτώβρη

Έχουμε μια ισχυρή δημοκρατία που λειτουργεί!

Ο εγγονός και γιος δύο προβεβλημένων πρώην πρωθυπουργών διεκδικεί την εξουσία από τον ανιψιό και συνονόματο ενός πρώην εθνάρχη. Στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους συνωθούνται άλλα βλαστάρια παλαιών πολιτικών, απόφοιτοι του κολλεγίου Αθηνών, μεταπτυχιακοί in business administration διάσημων πανεπιστημίων και λοιποί απόφοιτοι σχολών αμερικανομαθών γραμματέων. Κοινοί θνητοί θαμώνες της πλατείας Κολωνακίου, περήφανοι γόνοι καλών οικογενειών και λαϊκά παιδιά τοπικών προμηθευτών και κατασκευαστών δημοσίων έργων.
Έχουμε ακόμη τους υποψηφίους εκπροσώπους μιας μικρομεσαίας δημοκρατίας επαγγελματοβιοτεχνών που πώς να επιζήσουν αν κολλάνε και ένσημα ή πληρώνουν κανονικά τους υπαλλήλους τους ή την εφορία; - κρίση έχουμε! Υποστηρίζουν μάλιστα πως φταίει η εξάρτηση αφού κατά παράδοξο τρόπο μια εθνικόφρων καταλήστευση του εθνικού πλούτου θα ήταν λιγότερο κακή.
Έχουμε υποψηφίους που αποδεικνύουν πως για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση φταίνε οι μετανάστες.
Έχουμε τέλος και τους οικολογίζοντες ή αριστερίζοντες υποψηφίους και τα κόμματά τους που διαφημίζουν πως η κρίση μας δεν έπρεπε να είναι τέτοια που είναι, αλλά να μοιάζει με την κρίση την τεράστια, της άλλης, της πολιτισμένης Ευρώπης.
Έχουμε και την ΚΡΙΣΗ. Μια κρίση κατά την οποία δεν γκρεμίστηκαν τα εργοστάσια, δεν πλημμύρισαν τα χωράφια, δεν πήραν φωτιά οι υποδομές, δεν μειώθηκε ακόμη ο παραγόμενος πλούτος. Και στο κάτω – κάτω της γραφής δεν κάηκαν τα χαρτονομίσματα. Όμως τα χρήματα, οι μετοχές, οι ιδιοκτησίες, οι τίτλοι, οι εγγυήσεις… όλα τα οικονομικά κόλπα κάπου πήγαν και περισπούδαστοι διεθνείς οργανισμοί τα ψάχνουν να τα βρουν. Γιατί «αν δεν τα βρουν» τότε θα πρέπει να μειωθεί ο παραγόμενος πλούτος, να ρημάξουν οι αγροί, να απαξιωθούν οι υποδομές, να καταστραφούν τα εργοστάσια ώστε να ξαναπάρει μπρος η μηχανή – φτου κι από την αρχή – να τα ξαναφτιάξουμε για να μπορεί να υπάρχει κερδοφορία. Δηλαδή να μπορεί και πάλι η επιχείρηση να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη του εργαζόμενου και να αποσπά υπεραξία.
Απέναντι σ’ αυτή την κρίση παρουσιάζεται μια δεξιά και μια οιονεί αριστερή απάντηση:
Η πρώτη επιμένει πως η εργασία πρέπει να φτηνύνει κι άλλο, οι μισθοί, οι κοινωνικές ασφαλίσεις, οι παροχές (υγείας, παιδείας κλπ) να εκμηδενιστούν για να διατηρηθεί η κερδοφορία.
Η δεύτερη αναζητεί στην «πράσινη» ή άλλες εναλλακτικές αναπτύξεις και φυσικά στην τεράστια διανομή – πάντα προς το κεφάλαιο – δημοσίου και κοινωνικού χρήματος την δημιουργία νέων πεδίων κερδοφορίας.
Δεν μας αφήνουν παγερά αδιάφορους – μας βρίσκουν ριζικά εχθρικούς.
Στις 4 αλλά και στις 5, τις 6 Οκτώβρη και στη συνέχεια και για πάντα διεκδικούμε:
 Την δίκαιη διανομή του απέραντου συσσωρευμένου πλούτου και παραγόμενου προϊόντος ανάλογα με τις ανάγκες των ανθρώπων και την πραγματική προσφορά του κάθε εργαζόμενου.
 Την ανακατεύθυνση της παραγωγής και των υποδομών ανάλογα με τις ανάγκες που η ίδια η κοινωνία θα προτάσσει και με σεβασμό στο περιβάλλον.
 Και φυσικά, ως προϋπόθεση για τα παραπάνω, την κατάργηση της εξουσίας του κεφαλαίου και των πολιτικών εκφραστών του και την μεταφορά των αποφάσεων στους ίδιους τους παραγωγούς, στους εργαζόμενους, σε τοπικούς, εθνικούς και περιφερειακούς θεσμούς μιας γενικευμένης κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης.

Στις 4 Οκτώβρη υποστηρίζουμε τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α όχι για να μας εκπροσωπήσει, όχι γιατί αποτελεί ένα τελικό πολιτικό σχήμα. Θέλουμε να ελπίζουμε πως είναι ένα πρώτο – πολύ μικρό ακόμη – βήμα για το χτίσιμο ενός ρωμαλέου κινήματος σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κοινωνικό πρόβλημα, σε κάθε εκδήλωση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Εμείς, αγωνιστές που είμαστε ή σπουδάζουμε στον Βόλο και υπογράφουμε αυτό το κείμενο στήριξης ξέρουμε ότι οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δε δόθηκαν και γι αυτό παρεμβαίνουμε στη μάχη των εκλογών πιστεύοντας ότι η μόνη ψήφος που δεν είναι χαμένη είναι η ψήφος στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Για την κοινωνική απελευθέρωση, για τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.

Ανδρίτσος Θάνος - φοιτητής Αρχιτεκτονικής
Αντωνίου Αντώνης – Ιστορικός, μεταπτυχιακός φοιτητής
Αντωνίου Γιάννης – Ηλεκτρολόγος- Μηχανολόγος Μηχανικός
Αντωνίου Νίκος – Γιατρός
Βούρας Γιώργος-Φοιτητής Πολιτικών Μηχανικών
Γκουντή Έλλη – Φοιτήτρια Τοπογράφων
Γούναρη Ολίνα – Φοιτήτρια Τοπογράφων
Γούσης Κώστας – Ασκούμενος Δικηγόρος, μεταπτυχιακός φοιτητής
Δεληγιάννης Γιάννης – Οικοδόμος
Διβάνης Πάναγιώτης – Μηχανικός Η/Υ
Δικαιάκος Μιχάλης – Γιατρός, Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας
Δινοπούλου Βαγγελίτσα – Αδιόριστη δασκάλα
Ευαγγελάκος Βαγγέλης – Φοιτήτης Μαθηματικού
Ζαραμπούκα – Χατζημάνου Νιόβη – Φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής
Ζούγλος Άγγελος – Φοιτητής Ιατρικής
Ζωντάνος Δημήτρης-Φοιτητής Αρχιτεκτονικής
Κανελλής Δημήτρης – Μηχανικός Η/Υ
Καλογήρου Βιβή – Φοιτήτρια Νομικής
Καλογήρου Γιώργος – Φοιτητής Φιλολογίας
Κάπελα Παρασκευή – Φιλόλογος, Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
Καπιτσίνης Νίκος – Μεταπτυχιακός Φοιτητής
Καρακούνος Γιάννης – Φοιτητής Χωροταξίας
Καραμπίνη Τέρυ-Φοιτήτρια Χωροταξίας
Κολέτσιος Ζανής- Σπουδαστής ΑΣΠΑΙΤΕ
Λιόντος Γιώργος-Φοιτητής Αρχιτεκτονικής
Μακρής Αργύρης-Τραπεζοϋπάλληλος
Μαρκάκης Μανώλης-Φοιτητής Αρχιτεκτονικής
Μέρμηγκας Γιώργος – Μηχανικός Υλικών
Μίγα Έλενα – Φοιτήτρια Νομικής
Μικρώνη Μάρω-Μεταπτυχιακή Φιτήτρια
Μιμίδης Άγγελος-Φοιτητής Μηχανικών Η/Υ
Μολόχας Στέφανος – Φοιτητής Αρχιτεκτονικής
Μπακρατσά Φανή-Φοιτήτρια Χωροταξίας
Νάκου Πέννυ – Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια
Νίτης Νίκος – Οικοδόμος
Ντούρος Στάθης – Φοιτητής Γεωπονικής
Ξανθοπούλου Νανά-Φοιτήτρια ΙΑΚΑ
Παναγιώτου Άρτεμη – Φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής
Παπαγκίκας Γιώργος – Φοιτητής Αρχιτεκτονικής
Παπαδημητρίου Φαίη – Φοιτήτρια Χημικού
Παπαθανασίου Αργύρης – Δάσκαλος
Παπαθανασίου Νίκος – Δικηγόρος
Παπαθωμάς Κίμωνας – Μεταπτυχιακός Φοιτητής
Παπαφωτίου Δημήτρης – Μηχανολόγος Μηχανικός
Παπουτσάκη Θάλεια-Φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής
Παυλίδης Αλέξης – Βιομηχανικός Εργάτης
Πισσαρίδης Μιχάλης-Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πλέσσας Νίκος – Φοιτητής Μηχανικών Η/Υ
Πούλιος Δημήτρης – Φοιτητής Αρχιτεκτονικής
Προμπονάς Γιάννης – Σπουδαστής ΤΕΙ
Προμπονάς Παντελής – Φοιτητής Εθνολογίας
Πτωχός Γιώργος – Άνεργος
Σαγάνη Κατερίνα- Μαθηματικός
Σαραφόπουλος Στάθης – Φοιτητής Μηχανικών Η/Υ
Σεβαστίδου Όλγα – Κοινωνική Ανθρωπολόγος, μεταπτυχιακή φοιτήτρια
Σκούφογλου Μάνος – Μεταπτυχιάκος Φοιτητής
Σκούφογλου Νικόλας – Φοιτητής Ιατρικής
Σταματάκη Ευτυχία - Φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής
Σούκος Θοδωρής – Φοιτητής Χωροταξίας
Tρακάκη Θάλεια-Φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής
Τσάκας Χρήστος – Μεταπτυχιακός Φοιτητής
Τσεμεκίδου Σοφία-Φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής
Τσιρογιάννη Ανθή – Συμβασιούχος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Τσιρογιάννης Δημήτρης – Φοιτητής ΤΕΙ
Τσιτσάνης Δημήτρης – Φοιτητής Αρχιτεκτονικής
Τζάκρης Γιάννης-Μεταπτυχιακός Φοιτητής
Φρονίμου Ελίνα – Φοιτήτρια Χρηματοοικονομικών
Φώτη Κατερίνα – Φοιτήτρια Νομικής
Φωτοπούλου Μυρσίνη- Φοιτήτρια Χωροταξίας
Χαλάζα Βασιλική – Φιλόλογος, Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
Χαροντάκης Δημήτρης – Δημοσιογράφος
Χατζηευθυμίου Μάκης – Βιομηχανικός εργάτης, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Μετάλλου
Χατζηνικολάου Μαρία – Φοιτήτρια Φιλολογίας
Χονδρογιάννης Σταμάτης – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Χουλιάρα Μάγδα – Φοιτήτρια ΙΑΚΑ

Προεκλογική Συγκέντρωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας, Πέμπτη 1 Οκτώβρη


Δελτίο Τύπου για την συγκέντρωση των καθαριστριών

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας χαιρετίζει τον ηρωϊκό άγωνα των καθαριστριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών. Η συγκρότηση και ο αγώνας του σωματείου στον «μαύρο» εργασιακό χώρο των εργολαβιών πρέπει να στηριχτεί από κάθε σωματείο του Νομού, από κάθε συνδικαλιστή, από κάθε εργαζόμενο, από κάθε αγωνιστή.

Η μάχη των καθαριστριών και του σωματείου τους φέρνει στο προσκύνιο το απαράδεκτο καθεστώς της εκχώρησης πάγιων υπηρεσιών σε ιδιώτες εργολάβους εκ μέρους του δημοσίου. Ένα καθεστώς όπου συμπλέκονται η πιο αισχρή εργατική εκμετάλλευση με τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Απαιτούμε από τις πρυτανικές αρχές του Π.Θ. να εγκαταλείψουν τα νομικίστικα προσχήματα και να σταθούν ενεργά στο πλευρό του δίκαιου αγώνα του σωματείου. Όταν παραβιάζονται διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας από τους εργολάβους και οι εργαζόμενοι γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης και εκβιασμών μεταξύ των εργολάβων και του Π.Θ. το λιγότερο που μπορεί να γίνει είναι η διακοπή της σύμβασης. Τα πάγια αιτήματα για μόνιμη πρόσληψη των καθαριστριών αλλά και όλων των εργαζομένων που δουλεύουν υπό αυτό το καθεστός δε πρόκειται να θυσιαστούν στο βομό της συνδιαλαγής και των μεσοβέζικων λύσεων. Όπως και να έχει ο συλλογικός, μαχητικός, ανεξάρτητος από τις συνδικαλιστικές γραφιοκρατίες αγώνας των εργαζομένων με την αποφασιστική συμβολή των φοιτητών θα σπάσει τα δεσμά της ομηρίας που έχει περιέλθει το δημόσιο πανεπιστήμιο από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα πλαίσια της Ε.Ε.

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα σταθούμε ολόπλευρα στο πλευρό του σωματείου. Με τη φυσική μας παρουσία στις μαζική κινητοποίηση στον Αγιο Νικόλαο σήμερα στις 19:00. Με την κινητοποίηση των δυνάμεών μας να παρθούν ψηφίσματα αλληλεγγύης σε κάθε σύλλογο και σωματείο όπου δρούμε. Αλλά και με τη συντροφική μας κριτική.

Δελτίο Τύπου για Ιμάντα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας καταδικάζει την ναζιστικής ηθικής κίνηση της διεύθυνσης της Ιμάς ΑΕ να απαγορεύσει την ελεύθερη διαβούλευση των εργαζομένων με πολιτικούς φορείς στο χώρο του εργοστασίου. Η τρομοκρατική πολιτική της Ιμάς ΑΕ δεν είναι καινούργια. Έρχεται μετά από σωρεία επιπλήξεων, υπόγειου ψυχολογικού πολέμου, μέχρι και ποινικών διώξεων ενάντια σε πρωτοπόρους εργαζόμενους του εργοστασίου. Αποτελεί φυσική συνέχεια της απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων εκ μέρους της μητρικής εταιρίας Continental σε Γαλλία και Γερμανία. Δεν χωρά αμφιβολία. Οι κινήσεις εκφοβισμού των εργαζομένων του Ιμάντα από τη νέα διεύθυνση εντάσσεται στην ετοιμασία του κλίματος για την επίθεση στα δικαιώματά τους με αιχμή την επιβολή του 4μερου.


Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Βόλου, καθώς και το ΠΑΜΕ, να καταδικάσουν με τον πιο απερίφραστο τρόπο όλες τις τρομοκρατικές πρακτικές της διεύθυνσης της Ιμάς ΑΕ. Καλούμε τα κόμματα της Αριστεράς, καθώς και «των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων», να πάρουν ξεκάθαρη και δημόσια θέση.